Megyei hírek

Ötödik alkalommal, 2016. szeptember 29. - október 1. között rendezi meg Kecskemét főterén az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület az Őszi Helyi Termék Ünnepet, a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezetének támogatásával.

 

 

Az ünnep, amely rész a Város Napja elnevezésű eseménynek is, a már hagyományosnak számító Kecskeméti Tanyai Termék Piac évfordulójához kapcsolódik. A főtéri rendezvényt Kecskemét önkormányzata képviseletében Bogasov István térségi ügyekért felelős tanácsnok, Domján Gergely, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezetének elnöke, valamint Tóth János, az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület elnökhelyettese köszöntötte. A rendezvényen adták át a megyei NAK-szervezet által alapított „AZ ÉV KECSKEMÉTI HELYI TERMÉK PIAC GAZDÁJA” vándorserleget, amelyet idén elsőként Szombatiné Tóth Katalinnak ítélte oda, aki mézet, méhészeti termékeket állít elő és forgalmaz.


A tanyai piac a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Bács-Kiskun megyei szervezete és Kecskemét önkormányzata együttműködésében, valamint az agrárkamarai tagokat magába foglaló Kamra-Túra Egyesület és az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület partnerségével működik minden csütörtökön 14 és 18 óra között 2013. október 3. óta. A termékskála változik, jelenleg az évszaknak megfelelő zöldségfélék, gyümölcsök, biotermékek nyers-préselt-szárított, tehén és kecske tejtermékek, hentesáru, füstöltáru, töpörtyű, tojás-fürj, mézek, lekvárok, gyógynövények, szárítmányok, kenyér és péksütemény, szörpök és chilipaprika-készítmények adják a kínálatot. A kecskeméti piac kezd országosan is ismertté és jó gyakorlattá válni. Ezt erősíti, hogy Zalaegerszeg önkormányzata, a BKM Kereskedelmi és Iparkamara Bajai Kirendeltsége is tanulmányozta a piac működését, szervezeti felépítését, hogy hasonlót üzemeltessenek a helyi sajátosságoknak megfelelően.


(forrás: hiros.hu/NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok