Megyei hírek

Immár másodszor került sor a Magyarok Kenyere program adományozó napjára Salgótarjánban, a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központban.

 


A szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján megtartott ünnepélyes adományátadást Szandai József, Nógrád megyei kamarai elnök, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke és Cserkúti Gáborné, a gyermekvédelmi központ igazgatója nyitották meg köszöntőikkel.
Szandai József elmondta, hogy a programhoz a megyében közel 60 mezőgazdasági termelő csatlakozott, közel 5 tonna búzát összegyűjtve. A búzából őrölt 3 tonnányi liszt egészét immár hagyományosan a Nógrád Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat részére adományozzák, a hozzájuk tartozó közel 350 gyermek étkeztetésének támogatásaként. Kihangsúlyozta, büszkeséggel tölti el, hogy a megyei gazdák egy példaértékű, egyre növekvő országos és határon túli akció aktív résztvevői váltak és megélhették, hogy adni, segíteni nagyszerű dolog.  Felismerték, hogy a program több mint búzagyűjtés, egyben az összetartozás és szolidaritás szimbóluma is. Szandai József névre szóló díszoklevél átnyújtásával köszönte meg a megyei gyűjtőpontok szervezőinek értékes közreműködését és méltatta a szécsényi malom együttműködését, valamint az ecsegi BÉZMA pékség munkáját is az ünnepi kenyerek elkészítéséért. Kiemelte, hogy a kezdeményezés eredményességéhez nagyban hozzájárult Vértesi Ágnes, megyei kamarai igazgató-helyettes asszony szíves-lelkes koordinációs munkája is.


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok