Megyei hírek

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Megyei Igazgatósága a Magyarok Kenyere Program adományozó napját – a gyermekek világnapja alkalmából – 2016. szeptember 20-án, kedden rendezte meg a békéscsabai Jókai színházban.

 


A rendezvényen részt vett többek közt Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere, Petróczki Zoltán, a megyei kormányhivatal főigazgatója, és meghívták a búzát adományozó gazdákat is.
Dr. Kulcsár László, a NAK Békés megyei elnöke elmondta, hogy a Magyarok Kenyere programra országosan közel 500 tonna, Békés megyében közel 24 tonna jó minőségű étkezési búzát ajánlottak fel magánszemélyek, kis-, közép- és nagyüzemek. A megyében több mint 80 adományozó kapcsolódott be a karitatív programba. A búzából lisztet kapó fő kedvezményezettek köre idén sem változott, kilenc szervezet összesen kilenc tonna lisztet kap, mindegyikük egytonnányi mennyiséget. A kedvezményezettek az alábbi szervezetek voltak: Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ, Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ, Élet Másokért Egyesület, Gyulai Családsegítő és Gyermekjóléti Intézmény, Mezőkovácsházi Humán Szolgáltató Központ, Orosházi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat, Emberöltő Alapítvány, Margaréta Családos Egyesület és a Biharugrai Településfejlesztő Egyesület.


Az ünnepségről az M1 tévécsatorna élőben tudósított, az adás visszanézhető itt.

 

(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok