Megyei hírek

A Magyarok Kenyere Program keretében összegyűlt búzából készült lisztadományok jelképes átadására került sor Somogy megyében, szeptember 20-án.

 


A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Somogy megyei szervezete az adományozási rendezvény keretében idén 16 intézmény részére adta át a lisztet tartalmazó jelképes zsákokat. Az országos kezdeményezéshez idén 124 somogyi gazda csatlakozott. A megyei kormányhivatal segítségével kiválasztott 16 gyermekvédelmi intézmény összesen mintegy ötezer kilogramm frissen őrölt lisztet kapott. A kenyérfeltétet az idén a programhoz csatlakozott Kométa '99 Zrt. biztosította. Az intézményeknek egyenként 10 kilogramm jó minőségű száraz szalámit ajánlottak fel.


A rendezvényen dr. Gombos Sándor, a NAK Somogy megyei elnöke beszédében kiemelte, hogy „hogy elsősorban az itt élő rászorulókon kell segítenünk”. Hollósy Tibor, a kezdeményezéshez csatlakozott Kométa ’99 Zrt. ügyvezető igazgató-helyettese elmondta, hogy cégük mindig is fontosnak tartotta, hogy segítsen a rászorulókon, főként a gyermekeken. Köszöntőjében dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott kihangsúlyozta, hogy a Magyarok Kenyere program idén ismét összehozta a somogyi gazdákat, hiszen egy közös ügy vezérelte őket.

 


(NAK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok