Nagykanizsa városközpontjában szeptember 9-10-én rendezték meg a régióban közkedvelt színes gasztronómiai eseményt, a XIII. Kanizsai Bor-és Dödölle Fesztivált, amelyen a NAK szervezésében kistermelők is jelen voltak.
A rendezvényt minden évben soka keresik fel. Turisztikai erejénél fogva az egész országból és a határokon túlról is érkeznek látogatók a programokra, élvezve a rendezvény nyújtotta változatos gasztronómiai és szórakozási lehetőségeket, vendégmarasztaló hangulatot. A helyszínen készültek a finom zalai falatok, dödölle és tájjellegű ételek, mely kategóriában főzőversenyt is hirdettek a szervezők.
A fesztiválon kiállítók sorát színesítették a NAK Zala megyei szervezetén keresztül megjelent kistermelők is, akik látványos standokon árulták és kóstoltatták termékeiket leendő vásárlóikkal. A megye specifikumait bemutató, egyedi ízvilágú helyi termékek is népszerűek voltak: például a házi sajtok és fűszeres túrók, a tökmagolajos orda, a különleges ízvilágú gyümölcsös és- gyógynövényes szörpök és tinktúrák, gyümölcslekvárok és a jó zalai házi rétes sem hiányzott a repertoárból.
(NAK)