Megyei hírek

A Római Katolikus Főplébánia, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Szervezete, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, valamint a NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is megtartotta terményáldását szeptember 8-án, Kisasszony napja alkalmából. Itt adták át a Magyarok Kenyere program során összegyűjtött adományliszt egy részét is.

A Nagytemplom előtt Domján Gergely, Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke mondott köszöntő beszédet, majd a történelmi egyházak képviselői áldották, illetve szentelték meg a szekéren lévő gyümölcsöket és zöldségeket.

A NAK Bács-Kiskun Megyei Szervezete a Magyarok Kenyere Program során a gazdák által felajánlott búzából nagy mennyiségű lisztet őröltetett, az adományt pedig sokgyermekes rászoruló családoknak adták át az ünnepségen. Összesen 1590 kilogramm lisztet adományoztak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportjának, akikkel közösen az ünnepségen 10 nagycsaládnak nyújtották át jelképesen a lisztadomány egy részét. A többi lisztet a Máltai Szeretetszolgálat osztja majd szét. Az ünnepségen a liszt mellett a Zöldségtermesztési Kutató Intézet jóvoltából egy-egy szatyor paprikát és 5-5 liter paradicsomlevet is kaptak a nagycsaládok.

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok