Vármegyei hírek

Megnyílt a Déli-part hiánypótló termelői piaca, a Két Kakas Termelői és Kézműves Piac Balatonfenyvestől 3 kilométerre, a Nagyberek „zöldkapujában".

2016 nyarán Somogy megye északi részén, a Balaton déli partján megnyitott a Két Kakas Termelői és Kézműves Piac a Balatonfenyvesi Imremajorban, népszerű turisztikai nevén, „MAJORKÁN” a Hunyady Udvarban..

A piac megközelíthető autóval, gyalogosan, biciklivel vagy kisvasúttal is Balatonfenyvesről a Imremajori leágazótól. A szervezők és a termelők, kézművesek kedvező áru, kiváló minőségű, helyi élelmiszerekkel (füstölt húsok, mézek, tejtermékek, savanyúság, szörp, zöldség és gyümölcs) és egyedi kézműves termékekkel várják az odalátogatókat.

A piac ideje alatt folyamatos kóstolók, zenés programok és a Kemence Kert finomságai vagy a 401-es Romkocsma frissítői várják a betérőket egészen Luca napjáig! 

Ha egy hangulatos és barátságos programot szeretne családjával eltölteni a Balaton déli partján, akkor jöjjön el Majorkára egy kulináris kalandozásra.

Talán az illatok teszik, amelyek nevetős-beszélgetős eszegetések ígéretét hozzák a Balaton Nagybereki Két-Kakas Termelői Piacon, ahol valódi agora hangulat alakul ki, az emberek nem rohannak, hanem beszélgetnek, a gyerekek játszanak, miközben a szüleik vásárolnak. A Két-Kakas Piac jó közösségi tér és alkalom, tehát valóban több mint piac, amely minden vasárnap 8 és 15 óra között várja a betérő érdeklődőket! Emellett a Hunyady Udvar egész évben nyitva van!

A vasárnapi piac mellett visszatérő éves kiemelt programjainak nélkülözhetetlen kiegészítője a termelői és kézműves vásár (Balaton Nagybereki Hal Nap - április, Bodza Piknik - május, Angus marha Ételek Hétvégéje - június, Nagybereki Gyógynövény Napok - július, Hunyady Nap - augusztus, Kisvasúti Nap - szeptember, Töpörtyű Fesztivál - október, Márton Napi Piaci Vigadalom - november, Luca Napi Vásár - december).

Aktuális híreket és programokat az alábbi elérhetőségeken találják meg:
www.facebook.com: KÉT KAKAS Termelői Piac https://www.facebook.com/K%C3%89T-KAKAS-Termel%C5%91i-Piac-169989373356476/

honlap: http://www.balatonnagyberek.hu/termelői-vásár

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Falugazdász iroda elérhetősége

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám