Augusztus 5-én a Csabai Nyár program keretében Békéscsabán tartotta dinnyenépszerűsítő kampányának soros rendezvényét a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei szervezete és az Agrármarketing Centrum.
A kamara a rendelkezésére álló marketing- és promóciós eszközökkel is elősegíti, hogy a hazai fogyasztásban a magyar dinnye legyen az elsődleges, és minél gyakrabban használják fel e gyümölcsöt a közétkeztetésben is – mondta köszöntőjében Kulcsár László, a NAK megyei elnöke.
– A dinnye nagyon egészséges gyümölcs, fontos élettani hatásai vannak beltartalmi értékei miatt. A magyar dinnye különlegesen finom, a medgyesi pedig a csodák csodája – hangsúlyozta Kulcsár László.
Hozzátette, a magyar és a Békés megyei dinnye azért is ízletesebb a külföldinél, mert csodálatos klímában, a termesztők gondos odafigyelésével érik be. Garantáltan friss, ugyanis nincsenek nagy szállítási távolságok. Kulcsár László a dinnyetermesztés fontosságáról elmondta azt is, hogy e tevékenységből 11 ezer család él, ennek fele pedig a megyében.
A városi Jókai színház előtti téren óvodások és nyári táboros diákok többfajta görögdinnyét kóstoltak: volt piros és sárga bélű, maggazdag és magszegény is. Mint kiderült, a nyári gyermekétkeztetésben hetente legalább kétszer szerepel dinnye. A pénteki kóstoltatásra a négyfajta görögdinnyét a medgyesegyházi Oravecz Tamás, a Magyar Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke, a NAK megyei szervezetének kertészeti osztályvezetője biztosította.
Sorban álltak a finomságokért...
(forrás: beol.hu) (fotó: AMC)