Vármegyei hírek

A NAK Baranya Megyei Igazgatósága 2016. július 29-én tartotta immáron harmadik alkalommal a Sombereki Mezőgazdasági Zrt. irodaházában a Magyarok Kenyere program búzagyűjtő napját.

 


Hatodik évébe lépett a Magyarok Kenyere program. A jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült lisztet osztanak szét a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.
Az első évben a Pécsen elindított jótékonysági akció keretében magyarországi és határon túli magyarlakta településekről 10 tonna búza érkezett Baranyába, egy évvel később már 25 tonna, majd a harmadik évben már 100, tavalyelőtt pedig 220 tonna. A 2013-as és 2014-es komoly mennyiség annak köszönhető, hogy a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara 77, illetve egy esztendővel később 120 tonna búza összegyűjtésével járult hozzá a kezdeményezés sikeréhez.
Tavaly a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara már stratégiai partnerként segítette a program megvalósítását. A NAK fontos szerepet vállalt magára a figyelemfelhívásban, a program üzeneteinek eljuttatásában. 2015-ben már 440 tonna adomány búza gyűlt össze, ebből 360 tonna a kamara közreműködésével.


Az idei évben is az augusztus 20-i ünnepségek kenyereihez az alapanyagok ismét a határon túlról érkeznek: a vendégkovász a felvidéki Gútáról, a só megszokott módon a székelyföldi Parajdról, valamint idén első alkalommal a vizet Tisza forrásvidékéről hozzák. Rittlinger József, a NAK Baranya megyei elnöke kiemelte: tavaly a sombereki gyűjtőponton 20270 kg búzaadományt sikerült összegyűjteni, idén ugyanitt – július 29-ig – pedig 22030 kg búzát hoztak a felajánlók. Tavaly a szigetvári malomban 12550 kg búzát számoltak. Idén megközelítőleg 44500 kg búza gyűlt össze a megyében.


Dr. Korinek László egyetemi tanár, akadémikus, a Magyarok Kenyere program ötletgazdájának képviseletében lánya, Dr. Korinek Beáta elmondta, hogy a program nem köthető egyetlen pártpolitikai érdekhez sem, a jó cselekedetről szól, „ha összefogunk, akkor erősebbek leszünk”. Dr. Páva Zsolt, Pécs Polgármestere elmondta, hogy a 2011-ben indult programhoz évről-évre többen csatlakoztak. Örömmel látta, hogy a búzaadományok mennyisége minden évben növekedett. Bízik abban, hogy az összefogással és jó szándékkal sikerül az idei évben is növelni a búzaadományt. Rittlinger József megjegyezte, hogy megyei szinten a tavalyi mennyiségen túl gyűjtött búza minden megyében helyben marad, és az ott rászoruló családok körében fogják szétosztani. Az ünnepi beszédeket követően a Székely Páva Kör előadása színesítette a rendezvényt. A rendezvényen a gyerekeket ügyességi vetélkedőkkel, különféle játékokkal várták.
Az esemény támogatói voltak: Sombereki Mg. Zrt., Somberek Község Önkormányzata, Bogád-Hús, Rittlinger Családi Farm, Cselevölgye Vadásztársaság, Somberek és Környéke Gazdakör, Arbasüt Kft., Hoffmann Ádám, Horváth Béla, Greksa Bálint.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei

ŐSTERMELŐ, ŐCSG KERESŐ

Youtube

Facebook

LinkedIn

Instagram

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám