Megyei hírek

Újszerű rendezvénysorozatot indított a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat „Bács-Kiskun a mi megyénk" címmel. Egy éven át minden hónap első vagy második péntekén bemutatkozik a megye egy-egy járása, felfedve természeti-, turisztikai- és tárgyi értékeit, hagyományait, házi, tájjellegű termékeit.

Elsőként Bácsalmás járás mutatta meg magát a rendezvény fő célcsoportjának, a kecskeméti nagyközönségnek. Az esemény megnyitásaként tartott sajtótájékoztatót a Megyeházán Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke. „Szívügyünk, hogy erősítsük a megye összetartó erejét, melyhez ez az eseménysorozat is nagyban hozzájárul. Szeretnénk, ha a kecskeméti lakosok megismernék megyénk sokszínűségét és megtapasztalnák, hogy át sem kell lépniük Bács-Kiskun határait, ha értékre és feledhetetlen élményre vágynak" – mondta bizakodva a megyei elnök.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Havassy Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal igazgatója is, aki elismerően nyilatkozott a kezdeményezésről és arról, hogy hazánk legnagyobb megyéje nem csak területét, de a benne található értékeit tekintve is a legnagyobb az országban.

Tóth Árpád, Bácsalmás alpolgármestere röviden bemutatta a Megyeháza elé hozott bácsalmási kincseket. A bácsalmási járást bemutató, csokornyi ízelítő mottójaként csak annyit mondott: hűség, szorgalom és tehetség – ez az, ami áthatja a megtekinthető és megkóstolható értékeket.

Domján Gergely, a NAK Bács-Kiskun Megyei elnöke hangsúlyozta:„a megyei értékek bemutatásánál vitathatatlanul ott a helyünk". Komoly célkitűzése a megyei önkormányzatnak és a kamarának egyaránt, hogy az emberek megismerjék, megszeressék és keressék a helyi termékeket, hiszen ezzel egy sokkal egészségesebb élet lehetőségét tudják maguknak és családjuknak megteremteni. „Fontos lenne, ezért dolgozunk nap mint nap, hogy a helyben termelt és előállított termékek a közétkeztetésben is jóval nagyobb szerephez jussanak, kiszorítva ezzel a távoli országokból érkező, bizonytalan eredetű és összetételű élelmiszereket" – tette hozzá az elnök.

A Megyeháza előtt egész napos kóstoló és vásár fogadta az odalátogatókat. Az érdeklődők a térségre jellemző, adalékanyag-mentes élelmiszereket, gyümölcsleveket, zöldségkrémeket, lekvárokat, savanyúságokat, házi sajt különlegességeket, süteményeket kóstolhatták és vásárolhatták meg. Bemutatkozott a Madarasi pálinka, a járás kézművesei, s ízelítőt kaphatott a betérő vendég a térség természeti értékeiből, turisztikai látnivalóiból is élő bácskai zene kíséretében.

 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok