Ismét megrendezték Szolnokon a Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítást és versenyt, a szervezésben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) is részt vett.
Április 9-én rendezték meg Szolnokon a XI. Pelikán Kupa gasztronómiai kiállítást és versenyt, melyen szakács, cukrász, pincér, barista szakmákban, felnőtt és tanuló kategóriában indultak a versenyzők. A kamara második alkalommal vett részt a Kereskedelmi és Iparkamarával karöltve a szervezésben. A verseny helyszínéül idén is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ szolgált.
A megnyitón az egybegyűlteket Dr. Sziráki András, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara elnöke, Hubai Imre Csaba, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezetének elnöke, Kiss Róbert, a NAK Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság igazgatója, Dr. Urbán Ildikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal igazgatója, Dr. Csoór György Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés alelnöke és Szabó István Szolnok alpolgármestere köszöntötte.
Minden eddiginél több csapat vett részt a Pelikán Kupán
A verseny színvonalát gasztronómiai kiállítás, bemutatók és kóstolók emelték a nagyközönség és a versenyzők számára, ezen belül is a NAK gondoskodott az olyan helyi kézműves élelmiszerek kiállításáról, mint a tájjellegű péktermékek, bioborok, sajtok, húsipari termékek és méz-különlegességek.
A Hild téren magyaros ételek kavalkádjával várták a vendégeket. Magyarország minden tájáról és a határon túlról is érkeztek csapatok. A 2016-os Pelikán Kupa abszolút rekordot döntött, hiszen minden eddiginél több, összesen 108 csapat és egyéni versenyző mérte össze tudását a gasztronómia e hagyományos és egyre népszerűbb szolnoki seregszemléjén. A reggeli zord időjárás ellenére a látogatók száma közel 2500 főre volt tehető.