Az idei évben 2016. február 13-án megrendezésre kerülő X. Kevi Böllértalálkozó látogatói betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig.
A rendezvényt tíz évvel ezelőtt a hagyományos népi disznóvágások hangulatának felélesztése céljából indították útjára a szervezők. Az idei évben 2016. február 13-án megrendezésre kerülő rendezvény látogatói betekintést nyerhetnek a húsfeldolgozás teljes folyamatába a szúrástól a kolbásztöltésig. A résztvevő böllérek által készített ételeket folyamatosan megkóstolhatják az érdeklődők, így többek között hagymás sült vért, hurkát, kolbászt, orjalevest, toros káposztát, stb. kínálnak a vendégeknek.
Lesz malacsütés, pálinkakóstolás, zene, tánc, egyszóval igazi régi disznótoros hangulat. Egy központi rendezvénysátorban az eseményhez kapcsolódó kulturális, zenei programokkal várják az érdeklődőket. Az előző évekhez hasonlóan 5-6000 látogatóra számítanak a rendezvényen. Idén először jelenik meg a böllértalálkozón a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatásával a „Megyei ízek utcája” elnevezésű helyi termékek bemutatására, kóstolására, és vásárlására lehetőséget nyújtó „vásártér” ahol a megye kamarai tagjai találhatók meg igényes, egyedi termékeikkel.
A Kamara megyei szervezete, társszervezőként vesz részt a rendezvényen, ahol minden érdeklődőt szeretettel várunk a standunknál!
A találkozó helye: 5420 Túrkeve, Kuthen király 11.
bollertalalkozo.hu