Új élelmiszerjelölésre vonatkozó fórum: a hévízi termelői piacon került megrendezésre 2015. április 30-án a rendezvény.
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala Megyei Szervezete és a Zala Termálvölgye Egyesület szervezésében megvalósult fórumon a helyi termelők szakmai előadást hallgathattak meg Besenyei Ferenc, a Kamara élelmiszeriparért felelős alelnökétől továbbá kolléganőjétől, Lántzky- Farkas Andreától. Ismertetésre kerültek azok a tudnivalók, amelyeket valamennyi kistermelőnek be kell tartania ahhoz, hogy termékét a jelenlegi jogszabályoknak megfelelve árulhassa, beleértve a termékeken kötelezően feltüntetendő információkat, allergén anyagokat, csomagoló anyag előírásait, eredet helyének megjelölését, olvashatóságot, betűméretet, dátumjelölést és az egyéb újdonságokat.
(NAK)