Kamarai hírek

Együttműködési megállapodást írt alá a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Magyar Haltermelők és Halászati Vízterület-hasznosítók Szövetségével (MAHAL) 2014. október 17-én Kisbajcson, a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet telephelyén.

hal1

Győrffy Balázs, a NAK elnöke köszöntőjében kiemelte: az együttműködés legfőbb célja, hogy növekedési pályára álljon az európai összehasonlításban drámaian alacsony hazai halfogyasztás. „Ehhez természetesen elengedhetetlen a halgazdálkodás és a halfeldolgozás fejlesztése, a haltermékek népszerűsítése; amit a Kamara minden lehetséges eszközével támogatni9 kíván” – mondta a Kamara elnöke.

hal2

Magyarországon az egy főre eső éves halfogyasztás mindössze 4,5 kg. Az EU-ban ez eléri a 22 kg-ot, egyes dél-európai országokban pedig akár a 70 kg-ot. Azokban az országokban, ahol több halat fogyasztanak, magasabb az átlagéletkor, így a hazai halfogyasztás növelése népegészségügyi szempontból is kulcsfontosságú – hangsúlyozta Németh István, a MAHAL elnöke. Hozzátette: a Kamarával kötött megállapodás segíthet abban, hogy lendületet vegyen a magyar halászati ágazat fejlődése.

hal3

Szilágyi Gábor, a Győri „Előre” Halászati Termelőszövetkezet ügyvezető elnöke elmondta, hogy a közel 70 éves múltra visszatekintő vállalat alapító tagja volt a MAHAL-nak. Jelenleg Magyarországon az édesvízi halak palettáján a legszínesebb termékkörrel rendelkezik. Az elmúlt években az európai uniós pályázatok segítségével végrehajtott telephelyfejlesztésnek köszönhetően ma már modern környezetben, zöld energia felhasználásával folyik a termelés.

(NAK; Fotó: Gyulai Tóth Zoltán)

 

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Székhely: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Adószám: 18399257-2-43

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Zöld szám: +36 80 900 365

Személyes ügyfélfogadás

 

Őstermelői adózás kalkulátor

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei