Kamarai hírek

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata tovább folytatódik: októberben a vörösáru-gyártás témakörében mélyedhetnek el a kamarai tagok.

  • Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) Mezőhegyesen.

  • Szeptember 20-án megnyílt a II. NAK Szántóföldi Napok és Agrárgépshow. A kétnapos eseményen minden megismerhető, amit a növénytermesztésről és a mezőgazdasági gépekről tudni kell.

  • A meglévő fúrt kutakat állami nyilvántartásba kell venni – többek között erről egyeztetett az államfő, illetve az agrárkamara és a MAGOSZ elnöksége. Az öntözés fejlesztésére tíz évre biztosított 170 milliárd forintból pedig érzékelhető változások lehetnek.

A NAK Komárom-Esztergom megyei szervezete 2018-ban az általános iskolák felső évfolyamos (5-8.) tanulói részére – a megyében folyó képzések a munkaerő-piaci helyzet és szakmai szervezet véleménye alapján – pék, húsipari termékgyártó és mezőgazdasági gépész szakképesítések népszerűsítésére szervez orientációs napokat.

Magyarország számára elfogadhatatlan a közös agrárpolitika költségvetésének csökkentése – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a COPA-COGECA 2018. szeptember 13-án tartott elnökségi ülésén, Brüsszelben.

  • A lengyelországi Varmia-Mazúria vajdaságban székelő Olsztyn Vajdasági Mezőgazdasági Tanácsadó Központból 40 fős delegáció (a központ, a helyi akciócsoportok munkatársai és gazdálkodók) érkezett a NAK-hoz szeptember 12-én.

  • 2018. augusztus 28-án kezdődött és 30-ig tart az iowai Bonne-ban a Farm Progress Show, amelyen magyar gazdálkodók és a NAK külkapcsolati igazgatója is részt vesznek/vettek.

  • Augusztus 17-én, pénteken délelőtt az Innováció a Mezőgazdaságban és Élelmiszeriparban című konferenciával kezdődött a lengyelországi Zdunska Wolában már hagyományos, háromnapos mezőgazdasági kiállítás és vásár. A konferencián a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara…

  • A Magyar-Magyar Gazdafórumról és az Agrár Európa Faluról Falura központi konferenciáról volt egyeztetés a NAK-nál.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok