`

Az elmúlt hat év tapasztalatainak birtokában – néhány változtatással – folytatódik az erdei szalonka tavaszi vonulásának megfigyelése és a mintagyűjtés.

 

 

A programhoz azok a vadászatra jogosultak csatlakozhatnak, akik vállalják az ezzel járó adat- és mintaszolgáltatási kötelezettséget. A korábbi résztvevők mellett a programhoz új belépők is csatlakozhatnak!

A most elindított program csak kétéves lesz, miután az üzemtervek a legtöbb vadászatra jogosult esetében 2017 tavaszán lejárnak.

A résztvevők az Országos Magyar Vadászati Védegylet megyei (területi) tagszervezeteinek közreműködésével kötnek megállapodást, majd ezt mellékelve mintagyűjtésére vonatkozó kérelmet nyújtanak be a megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága Vadászati és Halászati Osztályához.

A megfigyelést most is 12 héten keresztül szombatonként (február 14 – május 2) az alkonyati időszakban kell végezni az előre lejelentett (GPS koordinátákkal lokalizált) megfigyelési pontokon. A mintákat gyűjteni csak a hatóság által kiadott határozatban foglalt feltételekkel (időtartam, darabszám, mintavétel helye) lehetséges!

Az észlelésekre vonatkozó jegyzőkönyvet heti rendszerességgel, a begyűjtött mintákat (szárny, ivarszerv, izomszövet) – az előre kiadott és erre rendszeresített mintatárolókban – pedig kéthetente kell a program megyei koordinátorához eljuttatni. Új elem a programban, hogy a hét minden napján – tehát szombaton is – lehet mintagyűjtést végezni azzal a feltétellel, hogy az nem zavarhatja a megfigyelést, és az elejtett példányok mindegyikéről kell mintát szolgáltatni.

Fontos tudni, hogy a mintagyűjtés a vonatkozó jogszabályok szerint vadászati tevékenységnek minősül, ezért az elejtéseket a beírókönyvekben, később pedig a vadgazdálkodási jelentésben is dokumentálni kell!

A programot a megyei vadászati hatóság ellenőrizheti, és amennyiben a vadászatra jogosult nem az előírásoknak megfelelően jár el, kizárják a programból.

A vadászatra jogosultak két, a programhoz kapcsolódó költséggel számolhatnak. A kutatási program finanszírozására 20 ezer forintot kell befizetniük az OMVV elkülönített számlájára, valamint a Kormányhivatalnak 10 ezer forint igazgatási szolgáltatási díjat.

További információt – így elérhetőségeket a megyei koordinátorokhoz – az OMVV területi szervezeteitől kérhet.

 

(Forrás: Vadászati Védegylet)

 

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám