Gazdaságfejlesztés

Többek között mezőgazdasági és élelmiszeripari cégek jelentkezését is várják a kazahsztáni üzleti delegációba. 2019. április 5-ig lehet jelentkezni.


Kazahsztán erős gazdasággal rendelkező ország Közép-Ázsiában. Nurszultán (korábbi nevén Asztana) a térség egyik legdinamikusabban fejlődő városa, ezért a magyar vállalatoknak számos területen kínál üzleti lehetőségeket. Varga Mihály miniszterelnök-helyettes és pénzügyminiszter társelnökletével 2019. április 28-30. között kerül sor a Magyar-Kazah Stratégiai Tanács harmadik ülésére Nurszultánban, melyhez kapcsolódóan a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – a Pénzügyminisztérium felkérésére – üzleti delegációt szervez. A kiutazás célja az aktuális piaci helyzet és az üzleti lehetőségek feltérképezése.

A kiemelt ágazatok:
- egészségipar,
- egészségügyi (rehabilitációs) turizmus,
- gépipar,
- vízipari technológiák (vízközművek fejlesztése, szennyvízkezelés),
- hulladékfeldolgozás,
- energetika,
- zöldség- és gyümölcstermesztés (melegházi zöldségtermesztés; alma-, meggy- és más gyümölcsültetvények telepítése),
- takarmány-, haszonnövény-termesztés (kukorica, napraforgó, cukorcirok),
- élelmiszeripar (húsfeldolgozás, szárított, illetve konzerv zöldségek és gyümölcsök készítése, müzli-termékek),
- ICT.

Tervezett programok:
- találkozó Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel és pénzügyminiszterrel,
-„Üzleti lehetőségek Kazahsztánban” című gazdasági fórum és üzletember-találkozók, a Magyar-Kazah Üzleti Tanács 7. ülése,
- egyéb szakmai programok.

Jelentkezési határidő: 2019. április 5., péntek. A jelentkezéshez az alábbiakban felsorolt dokumentumokat kitöltve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják: jelentkezési lap, angol vagy orosz nyelvű cégprofil. A jelentkezést csak a 2 dokumentum együttes megküldésével fogadják el.

A férőhelyek száma korlátozott, ezért a jelentkezéseket azok beérkezésének sorrendjében fogadják el, illetve figyelembe veszik az alábbi szempontokat is: exportorientált és innovatív cégprofil, a felsorolt szektorok képviselője.

Kapcsolattartó: Leimeter Katalin nemzetközi referens: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., tel: +36 1 474 5147


(MKIK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei