Gazdaságfejlesztés

A magyar agráripari szereplők külföldi bemutatkozását szorgalmazza a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., ezért az idén 13 nemzetközi rendezvényen biztosít megjelenési lehetőséget.


A szervezet szerint a magyar agrárcégek külpiaci sikere tovább növelheti az ország külkereskedelmi többletét. A tavalyi 5,6 milliárd eurós eredményhez csaknem 2,9 milliárd euróval járult hozzá a mezőgazdaság, miután 2010 óta több mint 56 százalékkal bővült a kiviteli teljesítménye. A nemzetközi szinten is piacképes magyar termékek közül kiemelték többek között a betakarító adaptereket, infravörös gabonaelemző műszereket, mezőgazdasági pótkocsikat, vető- és homlokrakodó gépeket.

A belföldi cégek a március 26. és 30 közötti nyitrai Agrosalon szakkiállításon mutatkozhatnak be a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat segítségével. A kétévente megrendezendő mezőgazdasági és élelmiszeripari rendezvény a legnagyobb szakmai esemény Szlovákiában, a magyar kiállítók legutóbb 220 millió forint árbevételt értek el az ottani megjelenésnek köszönhetően. Csík László, a szervezet ügyvezetője arra számít, hogy az idei kiállítás is hasonló kiviteli eredményeket hozhat.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei