Gazdaságfejlesztés

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a NAIK társszervezésében 2018. november 21-23. között rendezik meg a negyedik magyar-ghánai (angol nyelvű) üzleti fórumot, amelyen a mezőgazdasági feldolgozóipar lesz középpontban.


A rendezvény fővédnöke Nagy István agrárminiszter és Ibrahim Awal ghánai üzletfejlesztési miniszter. A fórum célja az általános üzleti kapcsolatok fejlesztésén túl a két ország vállalkozói közötti együttműködési lehetőségek feltérképezése a mezőgazdasági feldolgozóipar vonatkozásában. Magyarország accrai nagykövetsége kiemelten perspektivikus területként a gyümölcs- és zöldségfeldolgozást, a növénytermesztést, a takarmányozást, az állattenyésztést (sertés, baromfi, halgazdálkodás, méhészet), a húsfeldolgozást, illetve a csomagolóipart jelölte meg.

A ghánai delegáció tagjai célirányosan – a nyugat-afrikai ország iparfejlesztési törekvésivel összhangban – a fent vázolt ágazatok feldolgozóipari üzemeinek létesítésében és üzemeltetésében, illetve termesztési és állattenyésztési technológiák átadásában keresnek magyar partnert. A ghánai részvevők szervezése a központ (GIPC), a Vámmentes Ipari Övezetek Hatósága (GFZA), valamint a Ghánai-Magyar Üzleti Tanács (GHUBC) koordinálásával történt.

A gödöllői Grassalkovich-kastélyban november 21-én rendezik meg a plenáris tanácskozást, amelyet B2B-tárgyalások követnek. November 22-23-ára helyszínlátogatásokat is szerveznek a résztvevő cégek számára.

A programon való részvételi szándékát a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen lehet jelezni.


(nak.hu)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei