Gazdaságfejlesztés

  • „Kockázatkezelés és diverzifikáció” címmel szervezett nemzetközi konferenciát az AGRYA Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége 2017. november 16-án. A nagyszabású rendezvényen Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára köszöntötte a résztvevő…

  • A békési székhelyű Veritas Kulturális Egyesület TájGazda Eredet- és Minőségtanúsítási Rendszere nemzeti díjat kapott az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottságának Minőség-Innováció 2017 pályázatán.

  • Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány éves üzleti partnertalálkozóját rendezte november 14-én. Az AVHGA tevékenysége dinamikusan bővül, a kezességgel biztosított hitelállomány 2010 óta, mintegy két és félszeresére növekedett.

  • A 2017. évi tanyafejlesztési program eredményeit és nyertes pályázatait ismertették. Erre a célra a két kormányzati ciklusban összesen 16,3 milliárd forint áll rendelkezésre.

  • Egy amerikai program révén lehetőség nyílik kutatással, fejlesztéssel és innovációval foglalkozó szakemberek hálózatának kiépítésre. Ehhez Magyarországról is lehet csatlakozni.

  • A Századvég Gazdaságkutató az agrárium és a vidékfejlesztés helyzetét elemző konferenciát tartott. Elhangzott, hogy az AMC által szervezett nemzetközi megjelenések kiemelt szerepet játszanak a hazai kkv-k helyzetének javításában.

  • A borszőlő-ültetvények telepítéséről, illetve a mezőgazdasági és feldolgozó üzemek energiahatékonysági javításáról szóló pályázatokat lehet véleményezni – írta a Világgazdaság. A Miniszterelnökség a vidékfejlesztési forrás száz százalékát várhatóan jövő márciusáig leterheli.

  • Az agrárfinanszírozásban rejlő lehetőségekről, az Európai Unió agrártámogatásainak átalakulásáról és annak várható hatásairól tartott előadást Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Lízing Szakmai Napok konferencián.

  • A magyar mezőgazdaság Európa leggyorsabban fejlődő mezőgazdasága, és az a cél, hogy ez a jövőben is így maradjon – mondta Fazekas Sándor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán kedden a Századvég Gazdaságkutató…

  • Sok gazdasági vállalkozás nem regisztrált még a Cégkapura, amelyen keresztül 2018. január 1-től zajlik majd a cégek e-ügyintézése. A bejelentkezési határidőt meghosszabbították.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok