Környezetgazdálkodás

Több mint másfél milliárd forint összegű európai uniós forrást fordíthat szennyvíz-technológiai, többek között mezőgazdasági célú kutatásokra a következő négy évben az UTB Envirotec Zrt. vezette konzorcium.


A projektben az üzemeltetéssel a Bácsvíz Zrt., a technológiai tervezéssel és fejlesztéssel az UTB Envirotec Zrt., a kutatással és a laboratóriumi vizsgálatok elvégzésével a Debreceni Egyetem, a környezetvédelmi feladatok és kockázatértékelés megvalósításával az Inno-Water Zrt., a talajtani és komposztálást érintő feladatok megvalósításával pedig az Magyar Tudományos Akadémia Agrártudományi Kutatóközpontja foglalkozik. A konzorcium terve az, hogy a szennyvizekből értéket, ipari nyersanyagokat, lakossági fogyasztási cikkeket és a mezőgazdaságban biztonságosan hasznosítható, vonzó termékeket állítson elő, segítve a körforgásos gazdaság megvalósítását.

A projekt októberben a megvalósítási ütemtervek és a kutatási tervek elkészítésével vette kezdetét, most a kutatói csapatok munkájának összehangolása zajlik. A program 1,541 milliárd vissza nem térítendő támogatásból valósul meg, amelyet a konzorcium a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program pályázatán nyert el.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok