Mezőgazdaság

Megjelent a kormány határozata a központi hivatalok és minisztériumi háttérintézmények átalakításáról, amely több mint ötven szervezetet érint. Ezek döntő többsége várhatóan jogutódlással megszűnik.

A június 13-i Magyar Közlönyben közzétett határozat tárcánkénti bontásban közli az egyes intézményekkel kapcsolatos kormánydöntéseket. Mint az MTI összefoglalójában írja: a Földművelésügyi Minisztérium vonatkozásában az Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főfelügyelőség a Pest Megyei Kormányhivatalba olvad be, a Földmérési és Távérzékelési Intézet pedig a fővárosi kormányhivatalba. Jogutódlással megszűnik a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet is, feladataik máshová kerülnek. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hatósági feladataiban a fővárosi és megyei kormányhivatalok járnak majd el – számol be a távirati iroda.

Az MTI közleménye szerint a minisztereknek előterjesztést kell készíteniük a kormány számára az irányításuk alá tartozó költségvetési szervek elrendelt átalakításáról, a nemzetgazdasági miniszternek pedig a szükséges költségvetési módosításokat is be kell nyújtania.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei