Erdő- és vadgazdálkodás

Az Országos Magyar Vadászkamara elnöksége szeptember 28-i ülésén elfogadta a vadászatra jogosultak vadgazdálkodási tevékenységének fejlesztését támogató Országos Vadgazdálkodási Alap (OVA) működési szabályait és a 2017. évi pályázati felhívást.


Az OVA működési rendszerét, szabályait a kamara országos vadvédelmi és vadgazdálkodási bizottsága dolgozta ki, a megyei bizottságokkal és külső pályázati szakértővel is egyeztetve. Az elnökségi ülésen elfogadottak értelmében a pályázati anyagokat az OMVK megyei területi szervezeteihez kell benyújtani, ahol a helyi vadgazdálkodási bizottságok értékelik azokat, majd a megyei vezetőség által támogatott pályázatok az országos központba kerülnek. Az Országos Vadgazdálkodási Bizottság véleményezi és rangsorolja az anyagokat, majd az országos elnökség dönt a támogatásról. A támogatás előfinanszírozott és vissza nem térítendő.

A vadgazdálkodók az idei évben november 30-áig adhatják be pályázataikat. A 2017-ben benyújtott pályázatok elbírálása 2018. január 31-ig történik meg, a pénzösszegeket 2018. március 31-éig folyósítja a kamara. A következő vadászati évben az alapból támogatott főbb célok: élőhelyfejlesztés, a vadászterület vízellátásának javítása, ragadozógyérítés és az apróvadállomány fejlesztése. A pályázatok elbírálása során előnyt jelent az előírt minimális 30 százalékot meghaladó önerő vállalása, a konzorciumi formában benyújtott pályázat, valamint a komplex, több célterületet érintő fejlesztés vállalása. A nyertes, de az adott évben forráshiány miatt elutasított pályázatok – amennyiben a pályázó pályázatát továbbra is fenntartja – a következő évben automatikusan támogatást nyernek.

Az alap létrehozását az OMVK többletforrásai tették lehetővé. Ezek révén az érdekképviselet a vadgazdálkodók számára évente összesen több mint 600 millió forintos támogatást biztosít.

Részletes információk az Országos Vadgazdálkodási Alapról és a kapcsolódó dokumentumokról itt olvashatók.

 


(forrás: OMVK)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok