Állattenyésztés

Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára és Zhang Zhongqiu kínai főállatorvos május 19-ei, Budapesten történt tárgyalásuk alkalmával együttműködési megállapodást írtak alá az állategészségügyi hatóságok közötti szorosabb összefogásról.


A két fél találkozásának fő témája a magyar, illetve a kínai állategészségügyi hatósági rendszerek ismertetése volt. Ezen kívül Bognár Lajos tájékoztatást adott a madárinfluenza-járvány aktuális magyarországi helyzetéről is. Az együttműködésben megfogalmazott szorosabb szakmai összefogásnak a jövőben várhatóan mind tudományos mind pedig kereskedelmi területen kedvező hatásai lesznek hazánkra nézve.

A kínai főállatorvos Zhang Zhongqiu magyarországi itt tartózkodása során látogatást tett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Nemzeti Referencia Laboratóriumában. A kínai és magyar fél együttműködést kezdeményezett a releváns kínai és magyar intézmények között. A földművelésügyi tárca számára kiemelten fontos, hogy nemzetközi szinten szoros kapcsolatot tudjon kialakítani és a közös érdekeket tovább tudja erősíteni a jövőben is.

 


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok