A hazai sertés- és húsmarha-ágazat, valamint a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok csúcstalálkozóját tartják meg március 22-én.
A termelés és a kereskedelem kapcsolatának a megújítása Babati Zoltán nevéhez fűződik. A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) elnöke még 2016 augusztusában kezdeményezte a sertéshús-termelők, -feldolgozók és a kereskedelem párbeszédét. A szakember gyakorlati tapasztalatai remekül ötvöződtek a húságazat érdekével. Az akkori esemény igen jó visszhangot váltott ki az agrártárca, a szakmai szervezetek és az érintett vállalatok részéről egyaránt.
A VHT, mint reprezentatív szakmaközi szervezet felvállalta, hogy közösen vizsgálja meg a kereskedelemmel azokat a lehetőségeket, amely a beszállítás és az értékesítés együttműködésének feltételeit javítják.
– A VHT tisztában van azzal, hogy kereskedőknél jobban senki nem ismeri a piaci igényeket. A hazai vágóállat-termelők és -feldolgozók, részterülettől függetlenül, és a magyarországi élelmiszerkereskedelmi-láncok összehangolt munkája nemzeti érdek – mondta Babati Zoltán arra, hogy mi motiválta a tavalyi csúcstalálkozó megszervezését.
A hazai sertés- és húsmarha-ágazat, valamint a magyarországi élelmiszerkereskedelmi láncok idei összejövetelét 2017. március 22-én, 14 órától tartja a VHT a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházában (Budapest I., Krisztina krt. 99.). A szervezők szerint utóbbiak az esemény főszereplői: a megbeszélés célja, hogy a hazai termelésű tőkehús és a magasabb hozzáadott értékű feldolgozott húskészítmények nagyobb arányban kerülhessenek az áruházak polcaira.
(forrás: kkvhaz.hu)