`

A kormányzat olyan célok elérését határozta meg a következő évekre, amelyek révén 2020-ig versenyképesebb, fenntarthatóbb lesz az ország mezőgazdasága - mondta Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elnöke a IX. Kaposvári Állattenyésztési Napok megnyitóján pénteken Kaposváron.

ZOL 5808

500-600 milliárd forint áramlik majd az állattenyésztésbe, egyebek között a mezőgazdasági termékek feldolgozásának, a védett, őshonos állatfajták megőrzésének támogatására, illetve az ökológiai gazdálkodás fejlesztésére - fejtette ki az MVH elnöke.

A három napig tartó rendezvényen közölte azt is, hogy a fiatal gazdák ugyancsak támogatáshoz juthatnak az indulásukhoz. Az elnök úgy vélte, az országnak fel kell készülnie arra az időszakra is, amikor esetleg nem kap támogatást.

ZOL 5790

Gyuricza Csaba beszélt arról is, hogy az egyetemek minősítésében az egyik legfontosabb az, hogy milyen kapcsolatot tart fenn az intézmény a gyakorlati élettel, az agrárgazdaság szereplőivel. Elmondta, e téren a Kaposvári Egyetem élen jár, ami a gyakorlati oktatásban is megnyilvánul.

Hozzátette, jó lenne, ha nemcsak Kaposváron és nemcsak e három napban lennének együtt az állattenyésztés iránt elhivatott szakemberek, és a szakma iránt érdeklődő fiatalok.

ZOL 5859

A Pannon Lovasakadémián megrendezett, vasárnapig tartó állattenyésztési napok házigazdája a Kaposvári Egyetem és a Magyar Mezőgazdaság Kft., ahol több mint 200 kiállító várja az állattenyésztés iránt érdeklődőket, köztük az agrárium legnevesebb agrárcégei és vezető mezőgazdasági intézmények.

ZOL 5875

A kiállításon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – az eddigi évekhez hasonlóan – idén is részt vesz. A rendezvény ideje alatt falugazdász kollégáink kihelyezett ügyfélszolgálatot tartanak a kamarai sátorban, így tagjaink helyben juthatnak információkhoz, intézhetik ügyeiket.

Tagjaink többek között a következő ügyekkel kapcsolatban kaphatnak tájékoztatást és segítséget:

  • őstermelői igazolvány kiadása,
  • zöldítés,
  • agrárkár-enyhítés,
  • kölcsönös megfeleltetés,
  • földművesek és mezőgazdasági termelő szervezetek nyilvántartásba vételével kapcsolatos igazolások kiadása,
  • belterületi - egy hektárt meg nem haladó - ingatlanok adómentességéhez kapcsolódó igazolások,
  • egységes kérelem,
  • Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap (EMVA) monitoring,
  • nitrát-adatszolgáltatás,
  • gazdálkodási és permetezési naplózás,
  • pályázati, támogatási információk nyújtása.

Érdemes felkeresnie a Kamara standján árusító tagjainkat is, akiknél a termékek megkóstolására és azok megvételére is lehetőség nyílik.

(MTI/NAK)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám