Növénytermesztés

A Tesco fontosnak tartja, hogy kínálatában egész évben elérhető legyen magyar eredetű alma. Mindez hasznos a kereskedőnek, a termelőnek és a vásárlónak is.


Az almatermesztés nagy hagyományokkal rendelkezik Magyarországon. A magyar alma kiváló ízű, egész évben elérhető gyümölcs. Tárolhatósági idejét, tárolás utáni minőségét a termelők évről évre technológia újításokkal, fejlesztésekkel javítják. Fajtaválasztéka korszerű, fokozatosan igazodik az európai piaci trendekhez. Fogyasztása nagymértékben javíthatja az általános egészségügyi állapotunkat, turbó az agynak, jót tesz a szívnek, és a csontoknak, de éppenséggel segít az elhízás elkerülésében is. Ennek ellenére egy év alatt egy magyar ember átlagosan 15-18 kg almát eszik.

A hazai termelők érdekében kiemelten fontos, hogy a magyar almatermesztés – minél jobban igazodva a vásárlók igényeihez – növelni tudja a versenyképességét és az ehhez hozzájáruló termesztéstechnológia színvonalát. Ezáltal a termelők ugyanis kisebb egységnyi önköltséggel, nagyobb hatékonysággal tudnak termelni. A siker másik záloga a megbízható, stabil értékesítési csatorna.

A Tesco számára kiemelten fontosak a magyar szállítók. Az áruházlánc szinte kizárólag magyar eredetű almát értékesít, amíg a gyümölcs minősége ezt lehetővé teszi. Az áruházban jelenleg elérhető 8 almafajta 18 terméke közül csak egyetlen külföldön termelt fajta található meg a polcokon. A Tesco fontosnak tartja, hogy kínálatában egész évben elérhető legyen magyar eredetű alma. A cég szállítópartnereivel hétről-hétre együtt azon dolgozik, hogy a különböző fajták értékesítése a lehető legoptimálisabban alakuljon. A közös munka, együttgondolkodás a stabil partneri kapcsolat alapja, ami amellett, hogy segít biztosítani a termelők számára a tervezést, készletgazdálkodást, a vásárlók számára is lehetővé teszi, hogy folyamatosan jó minőségű, vonzó választékú és versenyképes árú magyar almát találjanak az áruházakban.
– Több mint 15 éve van jelen az általunk termelt alma a Tesco áruházakban. „Gyümölcsöző” együttműködésünkre a kiszámíthatóság és a kölcsönös megbecsülés jellemző, ami nagyban hozzájárul a stabil alapokra épített jövőbeli fejlesztési célok eléréséhez – hangsúlyozta Horváth Tibor, a Nagykálló-Tész Kft. Tulajdonosa.

A vásárlók folyamatosan keresik a magyar almákat, bár fogyasztását legfőképpen a citrusok, némiképp akár a déli féltekéről érkező egzotikumok is befolyásolhatják. A tudatos vásárlók döntésükkel – amikor finom, hazai almát választanak – a hazai termelés fenntartását, fejlesztését is támogatják. A tavalyi termés elegendő mennyiségű és jó minőségű almát hozott, ami a Tesco áruházakban még áprilisban is széles választékban megtalálható.


(forrás: Tesco)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei