Mezőgazdaság

Meggypiaci helyzetkép – történések 2017. június 12. és 22. között címmel adott tíznapos gyorsértékelést a FruitVeb Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

  • A tavalyinál nagyobb termésre számítanak a gazdák szinte minden gyümölcs fajtából. Viszont igen csak nagy a szóródás az árakban.

  • Teljes C-vitamin bevitelünket kiválthatjuk egy nemrég bemutatott magyar meggyfajtával. A Magyar Kertészeti Szaporítóanyag Nonprofit Zrt. által nemesített fajta beltartalmi értékei miatt igazi superfood.

Az unióban Magyarországon nőtt a legnagyobb arányban a szarvasmarha-állomány az utóbbi években – mondta agrárgazdaságért felelős államtitkár a Magyartarka Tenyésztők Egyesületének szakmai napján. Itt elhangzott: kettőshasznosítású fajtáknak van és lesz is jelentősége idehaza.

A kormány pályázattal segíti az áprilisi hókár utáni erdőtelepítést – jelentette be a földművelésügyi miniszter a hétvégén. Magyarországon 22 erdőgazdaság kezel mintegy egymillió hektár erdőterületet, az országos erdőállomány felét.

  • Magyar kezdeményezésre, öt tagállam hatóságainak részvételével első alkalommal szerveztek a régióban szakértői szintű egyeztetést a faanyag-kereskedelmi lánc ellenőrzéseinél alkalmazott módszerekről és a vizsgálati tapasztalatokról.

  • A közelmúltban fogadta el az Országgyűlés az erdőtörvényt, amely, miután az államfő is aláírta és a Magyar Közlönyben is megjelent, hatályossá vált.

A Magyar Államkincstár befejezte a tenyészkoca állatjóléti támogatása igénybevételének feltételeiről szóló 7/2015. (III. 11.) FM rendelet alapján a 2016/2017-es támogatási év IV. tárgynegyedévre benyújtott kifizetési kérelmek bírálatát.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok