Mezőgazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) tapasztalatai szerint a gabonákra és egyes olajnövényekre alkalmazott, 2018. december 31-én lejáró fordított áfafizetési rendszer egyértelműen beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ezért az alkalmazás meghosszabbítását szorgalmazza.

  • Ugyan jó cseresznye- és meggytermés várható idehaza is, és vannak nemzetközileg is keresett meggyfajta-alanyok, attól ez még nem fedi el az akut problémákat. Persze vannak kilábalási lehetőségek.

  • A kormány 2019-es költségvetési javaslata szerint mérséklődik az agrártárca büdzséje. Kevesebb összeg juthat a nemzeti agrártámogatásokra, viszont a  Vidékfejlesztési Programban a 2018-ashoz hasonló nagyságú kifizetések lesznek.

Az Európai Parlament szerdán megszavazta a fenntartható és versenyképes európai akvakultúra-ágazat megteremtéséről szóló jelentést. Ennek következményei a magyar ágazati szereplőket is érintik.

  • Az elkövetkezendő évtizedek kutatási irányát is megszabja majd az Állattudományi Klímaközpont. A 700 millió forintból megvalósuló kaposvári létesítmény kivitelezési szerződését kedden ünnepélyes keretek között írta alá a Kaposvári Egyetem és…

  • Az afrikai sertéspestis miatt bevezetett külföldi intézkedések hatására az árak esni kezdtek, ami aggodalmat keltett a hazai állattartókban. A szaktárca elemzése szerint azonban a tilalom nem indokolja az árak további…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok