Tejipar

Október végén rendezik meg az I. Nemzetek Sajtfesztiválja elnevezésű eseményt a fővárosban. Emellett sajtversenyt is tartanak, továbbá egy jelentős nemzetközi szervezet magyar tagozata is létrejön.


„365 különleges sajt a világ minden tájáról – Kóstolj meg annyi sajtot, hogy az év minden napján meleg szívvel gondolhass vissza egyre!” – ezzel a mottóval rendezik meg idén első alkalommal hazánk legjelentősebb sajtfesztiválját október 28-án. A sajtkiállítás mellett idén második alkalommal mérettetnek meg a legfinomabb hazai sajtok a Magyar Sajtok Versenyén. Huszonegy európai országból, Amerikából és Magyarországról is érkeznek sajtkülönlegességek Budapestre, a fesztiválon részt vesznek a Mondial du Fromage Supergold nyertesei, és több mint százféle termék képviseli a „sajtnagyhatalom" Franciaországot.

– Évekkel ezelőtt tűztük ki azt a célt, hogy formáljuk az emberek ízlését a sajt terén, hiszen egy nemrégiben készült felmérés szerint a trappista sajt a teljes piac közel felét fedi le, pedig ezen kívül megannyi finomabbnál-finomabb sajt létezik. A közönséggel a legkülönlegesebb külföldi sajtokat szeretnénk megkóstoltatni, emellett pedig kiemelni azokat a magyar termékeket, amelyek magas minőséget képviselnek – mondta Gábossy Ádám, az I. Nemzetek Sajtfesztiválját rendező SZEGA Camembert Kft. ügyvezetője.

A Hilton Budapest báltermében tartandó rendezvényen a sajtokat típusok szerint, akár hozzájuk illő borokkal is lehet kóstolni. A közönség izgalmas előadást hallgathat a sajt és bor kapcsolatáról, valamint a sajt szerepéről a gasztronómiában. Franciaországból hazánkba látogat a világ egyik leghíresebb sajtkészítője és sajtlovagja, Roland Barthélemy, aki bemutatja a Sajtmesterek Nemzetközi Céhét, valamint kihirdetik a II. Magyar Sajtok Versenyének eredményét is.
– Megalapítjuk a Sajtmesterek Nemzetközi Céhének magyar páholyát is, mely arra hivatott, hogy szakmailag támogassa a sajtgyártókat, valamint a fogyasztókkal is egyre több hazai és külföldi terméket ismertessen meg – tette hozzá a szervező.

 


(forrás: SZEGA Kft.)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok