Szesz-, bor-, söripar

A prémiumtermékek iránti kereslet látványosan nőtt a hazai sörpiacon – írta a Világgazdaság. 2018-ban kedvező esetben 5 százalékkal is növekedhet a a piac.


Az első fél évben 3,6 százalékkal nőtt a magyar sörpiac, a bővülés mértékénél szembetűnőbb azonban a belső átrendeződés: január és június között a prémiumsörök forgalma 30 százalékkal ugrott meg, a szuperprémium termékek iránti kereslet pedig 50 százalékkal – írta a Világgazdaság csütörtökön.

Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a lapnak elmondta: miközben a minőségi sörök népszerűsége nő, egyre kevesebb fogyasztó választja a közép- és alsókategóriás termékeket. Úgy vélte, a nyári hőség legalább 3-5 százalékos növekedést hozhat a harmadik negyedéves sörfogyasztásban, ami az egész évet tekintve is bíztató lehet. A prémium- és szuperprémium sörök bővülése hosszabb távon a magasabb bázison is két számjegyű maradhat a szakember szerint.

Bors Kata, a Heinéken Hungária vállalati kapcsolatok és kommunikációs vezetője kiemelte, hogy az idén a szokásosnál előbb kezdődött a sörszezon, az átlagosnál melegebb és szárazabb április és május hatására már a második negyedév elején rendkívül jó fogyást tapasztaltak, ami 2017 azonos időszakához képest értékben és volumenben is két számjegyű növekedést eredményezett. A prémiumsörökön kívül az idei szezon egyértelmű győztesei a radlerek és az ízesített sörök, amelyek csaknem 20 százalékos növekedést könyveltek el mind értékben, mind volumenben, emellett az alkoholmentes sörök eladása nőtt nagymértékben. Bors Kata hozzátette, ha marad a jó idő, akkor a teljes évre vetítve csaknem 5 százalékos növekedésre számítanak a sörpiacon.


(forrás: Világgazdaság)

 


Itt a sör világnapja

A világ több mint 100 országában minden év augusztusának első péntekén arra bátorítják a sörkedvelőket, hogy próbáljanak ki egy sörös újdonságot. A Magyar Sörgyártók Szövetsége és Kraft Sör Egyesület a „Csapramagyar” kezdeményezésük keretében idén csapolt sörrel ünnepelnek. Tavaly 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, ennek közel 10 százalékát tette ki a csapolt sör.
A nemzetközi sörünnep gondolata a kaliforniai Santa Cruzból indult világhódító útjára. A világnap célja, hogy összehozza a sört szerető baráti közösségeket és egyesítse a sörbarát nemzeteket a sör zászlaja alatt. Ezen a napon azokat is ünneplik, akik szakértelmükkel és mindennapos hivatásukkal állnak a sörcsap túlsó oldalán. Az először megtartott „Csapramagyar” csapos gyakornoki programban a legjobb a 22 éves, nyíregyházi, kurátornak tanuló Simon Eszter lett. (forrás: Sörszövetség)


 

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei