Szesz-, bor-, söripar

Idén is elindul a Nemzeti Pálinkakiválóság Program. Bírálati tréninggel kezdődött meg a felkészülés a pálinkakiválóságok kiválasztására. A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket.


A Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2014-ben kezdődött. Idén a szaktárca és a Pálinka Nemzeti Tanács közös szervezésében, a Pálinka Országkóstoló keretében, 2018. június 4. és 6. között  választják ki az év pálinkakiválóságait. A kiválasztott tételekről részletes leírás és ajánlás jelenik meg a Pálinikakiválóságok Könyvében és a palinka.gov.hu oldalon. A rendezők 2018. május 10-ig várják a tételeket, a nevezésről az eredetvedelem.kormany.hu oldalon találnak bővebb információt.

A bírálati tréning alkalmából Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy a pálinkakiválóság könyveknek nagyon komoly szerepük van a pálinka leíró nyelvének fejlesztésében, ápolásában. A helyettes államtitkár az esemény jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy ez a közös kiválasztás szolgáltatta az alapot a pálinka közösségi megjelenéséhez a ProWein nemzetközi szakvásáron.


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei