Szesz-, bor-, söripar

Vizsgálatot indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Sauska pincészet villányi üzemében, amelynek lefolytatásáig elrendelték egyes termékek zárolását és forgalomból történő visszahívását. A borászat közölte: a visszahívás a borok fogyaszthatóságával nincs összefüggésben.


A NÉBIH arról tájékoztatott, hogy szakembereik november 29-én tartottak helyszíni ellenőrzést a Sauska és Társa Kft. villányi borászati üzemében. Mivel a pincészet többek között több borászati tétel nyomon követését nem tudta hitelt érdemlően igazolni, a hatóság, a vizsgálat lefolytatásáig, elrendelte a – meg nem nevezett – tételek zárolását és forgalomból történő visszahívását. További részleteket a hatósági eljárás lezárását követően közölnek.

A pincészet a honlapján azt írta: a NÉBIH a villányi borászatban egy rutinvizsgálatkor a fogyasztói azonosítók pontatlanságára vonatkozó, engedélyezés-technikai jellegű problémát tárt ,,fel bizonyos palackos tételekre vonatkozóan", amelyeket átmenetileg vissza kell vonni a kereskedelmi forgalomból. Mivel a visszahívás engedélyezés-technikai jellegű, a borok fogyaszthatóságával, beltartalmi-, valamint élvezeti értékével semmilyen módon nem áll összefüggésben. A pincészet a villányi tételek visszavonásáról értesítette partnereit, együttműködik a hatósággal és belső vizsgálatot is elrendelt. A hatóság egyidejű vizsgálata a tokaji tételekre is kiterjedt, ott mindent rendben talált a hatóság. A pincészet további részleteket nem kívánt közölni.


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok