Szesz-, bor-, söripar

A hazai borkultúrát népszerűsítő motoros felvonulás mezőnye június 2-án indult el Budaörsről. A Földművelésügyi Minisztérium figyelemmel kísér minden olyan kezdeményezést, amely valamely régóta ismert és kedvelt hagyományt hivatott szélesebb közönséggel megismertetni.


Magyarországon minden feltétel adott, amely a minőségi borok előállításhoz szükséges: gazdag termőterületek, lelkes szakmai háttér és egyre tudatosabbá váló, minőségorientált fogyasztók. Ennek megfelelően a szaktárca továbbra is kiemelt feladatának tekinti a hazai borászat támogatását, melyre a mai rendezvény is kitűnő alkalmat biztosít – hangsúlyozta Gál Péter a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára a Motoros Borok útja Rally nyitórendezvényén.

Az eseményen tartott köszöntőjében a helyettes államtitkár örömét fejezte ki, hogy a rendezvény immár második éve nyújt lehetőséget a résztvevőknek arra, hogy megismerhessék hazánk neves borvidékeit és a magyar borkultúrát.
Gál Péter kiemelte, hogy az eredetvédelem egy ország kultúrájában a legfontosabb, hagyományokban gazdag értékeket jeleníti meg. Ezen értékeink megőrzése, mindannyiunk közös érdeke. Kitért arra is, hogy a Földművelésügyi Minisztérium figyelemmel kísér minden olyan kezdeményezést, amely valamely régóta ismert és kedvelt hagyományt hivatott szélesebb közönséggel megismertetni.

Motoros Borok Útja Rallye mezőnye június 2-án indult el Budaörsről és egy hétvége alatt bejárja a Badacsony, Balaton-felvidék, valamint Balatonfüred-Csopaki Borvidéket. A túra során a résztvevők tíz pincészetbe látogatnak el, hogy megismerjék a különleges helyi borokat és az azokat készítő borászokat.

 


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok