Szesz-, bor-, söripar

Tíz magyar borvidékről húsz termelő kap lehetőséget arra, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szervezésében a magyar közösségi standon bemutatkozzon a düsseldorfi ProWein borszakmai vásáron március 19. és 21. között.

 


Marius Berlemann, a ProWein vásárok projektigazgatója a rendezvény keddi sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy németországi vásár a bor- és szeszipari ágazat legnagyobb és legfontosabb szakmai rendezvénye a világon. A ProWeinra évente 6300 kiállító érkezik a világ valamennyi, mérvadó borvidékéről, standjaikat, valamint az 500 kísérőrendezvényt közel 55 ezer szakmai látogató nézi meg 126 országból. A tapasztalatok szerint kétharmaduk a itt méri fel a nemzetközi trendeket. A ProWein minden évben megrendezi a sanghaji szakvásárát is, Hongkongban és Szingapúrban pedig felváltva tartanak vásárt.


Török András, az MTÜ gasztronómiáért és bormarketingért felelős igazgatója elmondta: nyílt pályázaton húsz termelőt választottak ki arra, hogy a kiállítás idei magyar, 300 négyzetméteres közösségi standján bemutatkozzanak válogatott boraikkal. Kilenc szakmai szemináriumot hirdetnek, a standon a borokhoz méltó ételeket, italokat is kínálnak az érdeklődőknek, és a tematikus kóstolást is lehetővé teszik. Hangsúlyozta, hogy az MTÜ kihasználja a ProWein adta egyéb lehetőségeket is, ezért a vásár nagyelőadójában egyórás Tokaj-kurzust tartanak, és a ProWein Goes City rendezvényein is részt vesznek magyar borokkal.
A ProWeinon külön standon állít ki a nyolc fiatal magyar borászt képviselő Happy Hungarian Wines, illetve a Tokaj Disznókő, a Grand Tokaj és Dúzsi Tamás Pincészete.

 


(MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok