Szesz-, bor-, söripar

Megjelent a Borkiválóságok Könyve 2016. harmadik kötete, amely az évvégi ünnepekre hangolódva a hazai aszú- és pezsgőkiválóságokat sorakoztatja fel.

 


A kiadvány a fehér- és rozéborokat, illetve a vörösborokat bemutató kötetekhez hasonlóan a Földművelésügyi Minisztérium gondozásában látott napvilágot. A program három évvel ezelőtt indult el, hét kötet jelent meg eddig, amelyekkel elsősorban kiállításokon és jelentősebb szakmai rendezvényeken lehet találkozni.
A Nemzeti Borkiválósági Program alapgondolata az volt, hogy létrehozzon egy olyan országos bormustrát, amely képes az egész országra kiterjedően, borvidékeket, szőlőfajtákat és borászatokat bemutatni. A bormustrákon az értékelés szempontjai nemzetközi borbírálati rendszeren alapulnak.


A program által évről-évre megjelentetett magyar és angol nyelvű Borkiválóságok Könyvei lehetőséget kínálnak a borászatoknak az ingyenes megjelenéshez. A program nemcsak a hazai borok kedvelőit szeretné megismertetni borkiválóságainkkal, a külföldi közönséget angol nyelven is olvasható ismertetőivel egyaránt megcélozza, hogy más országok borszerető közönsége is betekintést nyerjenek hazánk csodálatos borainak kínálatába.

 


(FM Sajtóiroda)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok