Szesz-, bor-, söripar

Olyan kisebb pincészeteket is meglátogat idén a Magyar Borok Útja Rallye, amelyeket korábban nem érintett a túra.


Az immáron 21-edszer útjára induló rali 250-300 fős mezőnye augusztus 26-án a budapesti Kincsem Parkból rajtol majd, és három nap alatt 17 dunántúli borászatot jár végig – mondta el Megay Róbert Péter főszervező július 21-én sajtótájékoztatón.

 

 

Hozzátette, egyik céljuk, hogy azokat a kisebb borászatokat is meglátogassák, amelyek országosan ugyan nem ismertek, de olyan minőségi borokat termelnek, hogy szintén megérdemlik a figyelmet. Az útvonal a somlói, a balatonboglári és a balatonfüredi-csopaki borvidéket, Badacsonyt valamint a Balaton-felvidék pincészeteit érinti. Az eseményen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is képviselteti magát.

A főszervező kiemelte: az autós-boros futam első alkalommal ejt útba olyan kisebb településeket, mint Kötcse, Monoszló, Badacsonyörs vagy Gyulakeszi, s eközben olyan borászatokat, mint a Canter Borház, a Fáncsi Hegyi Pince, a Folly Arborétum és Borászat, a Sípos Borház vagy a Villa Tolnay Pince.

Knezsik István, a szervezőbizottság tagja arról beszélt, hogy a rendezvényen nem a gyorsaság a fontos, hanem a tudatos, felelősségteljes és biztonságos közlekedés. A sofőröknek ezért a KRESZ-t szigorúan be kell tartaniuk, nem ihatnak alkoholt, minden reggel indulás előtt megszondáztatják őket, de rendszeresek lesznek a sebességellenőrzések is.


(NAK / MTI)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok