`

Immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg az Újbor és Sajt Fesztivált, amelyen az idei év legújabb borait, valamint hazai és határon túli sajtkülönlegességeket is kóstolhatnak az érdeklődők. A rendezvénynek hagyományosan ismét a Vajdahunyad vár ad otthont november 28-29-én.

Minden évben tartogat meglepetéseket az Újbor és Sajt Fesztivál, ahol nemcsak az idei év frissen szüretelt nedűit, a korábbi évjáratok különleges borait, hazai és a határon túli sajtmanufaktúrák termékeit ismerhetik meg a látogatók, de részt vehetnek kulturális programokon és kiválaszthatják az év legjobb újborát és sajtját – hangzott el a november 28-29 között megrendezésre kerülő XII. Újbor és Sajt Fesztivál beharangozó sajtótájékoztatóján. 

Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Zala megyei elnöke és a Kamara szóvivője az eseményen elmondta: a borászok és a sajtelőállítók körében népszerű a fesztivál, hiszen méltó környezetben mutathatják be magukat és a termékeiket, és ezt szerencsére meg is teszik, hiszen Magyarország minden régiójából érkeznek kiállítók. Tavaly mintegy 60 borászat és 20 sajtelőállító állított ki a rendezvényen. A borászok és a sajtkészítők mellett a gasztronómia iránt érdeklődők körében is ismert, elfogadott és kedvelt rendezvényről van szó. Ezt talán az bizonyítja a legjobban, hogy a tavaly nagyjából 2500 fő látogatta a fesztivált naponta – tette hozzá. Süle Katalin szerint az külön kiemelendő, hogy a látogatót legalább fele külföldi volt, így a magyar gasztronómiai kultúra iránt érdeklődő külföldiek egy helyszínen ízlelhették és kóstolhatták meg büszkeségeinket. Fontosnak tartjuk, hogy a kiváló magyar élelmiszereket külföldön is megismerjék, és erre kiváló alkalom ez a fesztivál.

A kézműves magyar élelmiszerek és a helyi termékek megismertetése a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának is kiemelt feladata – mutatott rá beszédében Lipcsey György. Az Újbor és Sajt Fesztivál nagy múltú rendezvény és kiemelkedő szerepe van abban, hogy a feltörekvő fiatal borászgeneráció megmutassa magát a nagyközönségnek. Ezen túl pedig fontos amiatt is, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar élelmiszerekre, formálja a vásárlói tudatosságot és ösztönözze a helyi termékek fogyasztását.

A  kétnapos rendezvényen a borkóstolás mellett a látogatók megnézhetik majd a Pannon Várszínház „In Vino" formációjának koncertjét, részt vehetnek a Magyarországi Borrendek, a Magyar Sajtlovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend ünnepélyes felvonulásán, valamint az Adventi Újbor és Sajtszentelésen.

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám