Szesz-, bor-, söripar

  • A gödöllői Szent István Egyetemen megalakult a Közép-európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület (KEGSOSZ; Central European Gastronomy and Sommelier Association). Az április 15-én létrejött szervezet tizenöt tagozatot foglal magába.

  • A 40. Országos Borversenyre a jelentkezéseket 2019. április 10-től május 10-ig várja a szervező Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT). A díjazott borászatokat különböző promóciós tevékenységekkel segíti a HNT, a nagy borászatok…

  • 2019. március 14-én, második alkalommal rendezte meg a NAK Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt! – Pálinka- és Párlatkészítés” elnevezésű szakmai napot. A program a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara finanszírozásában valósult meg.

  • A Szent István Egyetem stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Miskolci Likőrgyár Zrt-vel, amelynek célja az értéknövelő és fenntartható fejlesztések végrehajtása a lillafüredi ásványvízforrásban, valamint a szeszes italokban rejlő potenciálok…

  • A Kiskunsági Nemzeti Parkban termett borókabogyó a fő alapanyaga annak a magyar ginnek, amelyet az egyetlen hazai, a gin előállítására szakosodott manufaktúra állít elő. Idén 5000 palack értékesítését tervezik.

  • Negyvenezer dollárt, vagyis több mint 11 millió forintot kérnek egy üveg 2008-as Royal Tokaji Esszenciáért – írja az amerikai Fortune magazin. Az újság szerint ezzel a magyar bor a legdrágább…

  • Újszerű kezdeményezés, és ezzel együtt a hozzá kapcsolódó arculat is bemutatkozott március 1-jén, a Borjog és Bormarketing 2019 konferencián – írta turizmus.com.

  • Nemcsak kulturális, hanem komoly gazdasági és társadalmi érdek is a szőlő-bor ágazat fejlesztése, amelyben Magyarországon jelenleg több mint 40 ezer gazdálkodó végez értékteremtő munkát – mondta Nagy István agrárminiszter pénteken…

  • A tavalyi év sikereire alapozva, február 26-án, második alkalommal szervezte meg a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa lengyel üzleti borbemutatóját. Itt 30 magyar, az Országos Borversenyen díjnyertes pincészet mutatkozott be. Az érdeklődő…

  • Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon. A felsőkategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24%-kal nőtt. Szintén átlag feletti növekedést ért…

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei