Megnyílt a Fülöp-szigeteki piac három magyar húsüzem előtt. A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg.
Három magyar húsüzem egyedi akkreditációjának tanúsítványát adta át Fazekas Sándor földművelésügyi miniszternek Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek agrárminisztere május 23-án Budapesten. A dokumentumok átvételével egy közel hároméves engedélyezési folyamat zárult le sikeresen. Az érintett vállalatok hamarosan megkezdhetik termékeik exportálását a délkelet-ázsiai országba.
A kaposvári, kisvárdai és nyírbátori üzem exportengedélyének kiadását hosszas egyeztetések, valamint egy 2014. októberi helyszíni audit előzte meg. A tanúsítványok átadásával lehetővé vált, hogy a vállalatok a közeljövőben megkezdhessék termékeik exportálását a délkelet- ázsiai országba. Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság 2010 óta folytatott tárgyalásokat a Fülöp-szigeteki hatósággal – a magyar cégek igényeinek megfelelően – sertés-, baromfi-, valamint marhahús exportlehetőségéről. A jövőben további üzemek auditálása várható.
(FM sajtóiroda)