A minőségi alapanyagból készült ételeket népszerűsíti a Marhajó Ízek fesztivál, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Sárrétudvariban, szeptember 14-én.
Lendvai Csaba, a Servet-2000 Kft. ügyvezetője, a rendezvény házigazdája az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján elmondta: három éve jött a gondolat, hogy a fiatalokkal meg kellene kedveltetni a vidéki létformát, hiszen egyre kevesebben maradnak falun, valamint kedvet ébreszteni a marhahús fogyasztása iránt, hiszen a marhahúsból készült ételek ritkán vannak jelen a magyar konyhában. Az immár harmadik alkalommal megrendezendő gasztronómiai és kulturális fesztivál "marhajó" ébresztéssel kezdődik majd, a főzőversenybe benevezett csapatok délelőtt elkészítik ételeiket, természetesen marhahúsból. Az odalátogatókat ökörsült várja áfonyaszósszal, de lesznek marhajó kolbászkák, marhaszegyből és hátszínből készült falatkák vörösborokkal „háziasítva" – ismertette a szervező.
A Servet-2000 Kft. családi vállalkozás 200 hektár saját és 300 hektár bérelt területen szántóföldi növénytermesztéssel, magyartarka-tenyésztéssel valamint tejfeldolgozással foglalkozik. A saját udvarukban tartott, illetve felvásárolt sertéseket saját mini húsüzemükben dolgozzák fel. A tartásnál és a takarmányozásnál is odafigyelnek a minőségre, úgy a hús, mint a tej tekintetében – mondta el Lendvai Csaba.
Kiss Tibor polgármester azt emelte ki, hogy a falunap és egyéb rendezvények mellett ez a fesztivál nemcsak a helyi közösséget mozgatja meg, hanem a környékbelieken kívül az ország más tájairól is érkeznek vendégek. A szervező cég nemcsak a falu hírét viszi el, hanem kiemelt foglalkoztató is, hiszen 38 embernek nyújt biztos jövedelmet, ezáltal megélhetést ugyanennyi családnak.
(MTI)