Hús-, baromfiipar

  • Az uniós tagországok baromfifeldolgozói érdekképviseleti szervezetének éves budapesti közgyűlésén 18 országból összesen 276 regisztrált ágazati szereplő vett részt. A szervezet elnöke az EU-Mercosur egyezmény utáni lehetséges világot elemezte.

  • Három ormánsági település összefogásával valósult meg az a közfoglalkoztatási mintaprogram, amelynek keretében vágóhíd, húsfeldolgozó-üzem és sertéstelep létesült. Továbbá a Belügyminisztérium a közfoglalkoztatási programok bázisán gazdaságélénkítési programot dolgozott ki.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat egyik állomásaként az exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát szervezett 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday…

  • A nagyvállalati beruházási támogatási program keretében újították meg Taravis cégcsoport sárvári csirkefeldolgozó üzemét. A kormány az élelmiszeripart jövőben is kiemelten kezeli, fejlődését, modernizálását támogatja.

  • Bár pontosan még nem látható, hogy kilép-e és ha igen, mikor és hogyan lép ki az Egyesült Királyság az Európai Unióból. Az esetleges megegyezés nélküli Brexit hatásai várhatóan több uniós…

  • Magyarország már 2018 végén túlteljesítette a 2014-2020-as európai uniós költségvetési ciklusra tervezett 300 milliárd forintos élelmiszeripari fejlesztést - mondta az agrárminiszter Gödöllőn, ahol részt vett a Pap Kolbászműhely átadó ünnepségén.

  • Átadták a francia tulajdonú Bourgogne Gastronomie Kft. élő éticsiga-feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó, mintegy 6,5 milliárd forintból felépített üzemét pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kisvárdán.

  • A legkedvezőtlenebb esetekre kidolgozott brit kormányzati forgatókönyv szerint jelentős kereskedelmi fennakadásokat, egyes élelmiszerekből hiányt okozhat a brit EU-tagság rendezetlen megszűnése.

  • Csődbe mehetnek a hazai húsipari vállalatok, ha nem tudják továbbhárítani az év eleje óta tartó drasztikus sertésdrágulás miatti többletköltségeiket – nyilatkozta az agrarszektor.hu-nak Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke.…

  • A minőségi alapanyagból készült ételeket népszerűsíti a Marhajó Ízek fesztivál, amelyet harmadik alkalommal rendeznek meg Sárrétudvariban, szeptember 14-én.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113. (Bartók Udvar)

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei