Hús-, baromfiipar

  • Az idei hajdúböszörményi Hajdúsági Expo keretében megrendezett Kelet-magyarországi Agrárfórumon a tej- és a húsipar képviselői, illetve ismerői beszélgettek egymással. Szóba kerültek az árak, a költségek, a munkaerőgondok és a piaci…

  • A Balaton-parti vendéglőkben csak a szavak szintjén van igény a balatoni halra. Már a halászat megszüntetése előtt is elvétve lehetett vásárolni a tóból kifogott süllőt – írja a Magyar Nemzet.

  • A grillszezon kedvelt termékeit, debreceni húskészítményeket vizsgált a Szupermenta programban a NÉBIH. Élelmiszerbiztonsági szempontból a 20 különböző termék mindegyike megfelelt, minőségi, illetve jelölési hibák miatt azonban 18 esetben kellett figyelmeztetni…

  • Négy szakágazat új jó higiéniai gyakorlati útmutatója (GHP) érhető el az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

  • Élelmiszeripari, táplálkozástudományi együttműködésre vonatkozó megállapodást kötött a Bonafarm-csoport és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön a baranyai megyeszékhelyen.

  • A folyamatosan változó fogyasztói igények és trendek a csomagolóipart sem kerülik el. De vajon mely öt fő irány fogja befolyásolni az idei év csomagolásait? Az alábbi összefoglalóból megtudhatja.

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő év végig meghosszabbította az Oroszországot szankciókkal sújtó országokra, egyebek között az Európai Unió tagállamaira vonatkozó élelmiszer-behozatali embargót hétfőn aláírt rendeletében.

  • Újabb tíz magyar vállalat – köztük agrár és élelmiszeripari cégek is – csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz. A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban más, a programhoz csatlakozott vállalatot krízishelyzetben is…

  • Az áruházlánc régóta elkötelezett az egészségtudatos életvitel mellett. Ennek újabb példája, hogy a saját termékeinek cukorcsökkentésével párhuzamosan mérsékeltebb sótartalmú húskészítményeket állít elő Regnum húsüzemében.

  • Szemléletformáló, ismeretterjesztő anyagokat készített az Agrárminisztérium (AM) a június 7-i élelmiszerbiztonsági világnapra, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) tavaly decemberi döntése értelmében idén tartanak meg először.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei