Hús-, baromfiipar

  • A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta a nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán szerdán, Nádudvaron.

  • Marketingtevékenységre mindenképpen szüksége van a hazai agráriumnak, valódi sikerek, illetve a kívánt célok kizárólag jelentős összefogással érhetőek el – foglalható össze a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében megtartott…

  • A magyar emberek érdekeit védi a kormány húszpontos élelmiszerbiztonsági akcióterve, elősegítve az élelmiszerek minőségének javítását, a vásárlói tudatosság fejlesztését és a hatósági tevékenység hatékonyságának növelését - mondta a földművelésügyi miniszter…

  • A kormány 20 pontos akciótervet fogadott el a magyar élelmiszerek minőségére vonatkozóan – közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

  • Kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó épült mintegy 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással a Csongrád megyei Csengelén, az üzemet szerdán adták át.

  • Egyre kedveltebb Magyarországon a grillezés, a növekvő keresletet pedig a gyártók minőségi, a grilltermékek egyre szélesedő kínálatával szolgálják ki. A különféle húsok a legnépszerűbbek, ami részben az áfacsökkentéssel is magyarázható.

  • Bár még mindig pontyból nevelnek a legtöbbet a hazai tógazdaságokban, az értékesebb ragadozó halak is egyre népszerűbbek. Csukából például négyszer annyi került tavaly a piacra, mint egy évvel korábban. Januártól…

  • A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait. A kutatás szerint több élelmiszert pazarolunk.

  • Az élelmiszertermelés komoly kihívás előtt áll, várhatóan hús hússal lesz a menü, és a tejtermékek fogyasztása is emelkedni fog – hangzott el a szektor vezetői számára a K&H-ban rendezett Agrár…

  • Még az idén széleskörű vizsgálatot indít a hepatitises sertéshúsok kiszűrésére a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A terméktanács szerint ugyanakkor pánikra semmi ok, a legális forrásból származó termékek biztonságosak.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok