`

Milyen lehetőségekkel és kockázatokkal kell számolni a közeljövő mezőgazdaságában? Szeptember 19-én az OMÉK Szakmai Napon a legnagyobb hazai agrárszakmai és élelmiszeripari döntéshozók, beszerzők, valamint elismert szakemberek elemzik a kapcsolódó ágazatok üzleti kockázatait és lehetőségeit.


Az idei OMÉK-on első alkalommal megrendezésre kerülő Szakmai Nap hiánypótló szakmai fórumot nyújt a manapság egyre jelentősebbé váló kockázatmenedzsment megismerésére, amely egyre inkább részévé válik a termelők mindennapi életének. A kockázatkezelés messze túlmutat a szélsőséges időjárás (pl. jégeső) okozta károk elleni biztosításon: a termelőknek ma már az áru értékesítésének különböző alternatíváit is érdemes ismerniük, illetve tudatosabban kell figyelniük a nemzetközi piaci mozgásokat is.

Annál is inkább életbevágó a szemléletváltás, mert brüsszeli információk szerint a jelenlegi agrártámogatási modell felülvizsgálata is ennek mentén folyik: a már meglévő támogatási formákon - például a területalapú támogatáson - túl a szóba jöhető alternatívákra való felkészülés lesz a fókuszban a következő időszakban.
Az Agrármarketing Centrum (AMC) és az Agroinform.hu által szervezett szakmai esemény célja, hogy a hazai agribusiness kihívásain és lehetőségein túl személyes találkozókon keresztül segítse elő az újfajta együttműködéseket a termékpályák mentén, valamint összekösse a mezőgazdasági és élelmiszergazdasági B2B szereplőket a tematikus szakmai workshopok segítségével teret engedve ezáltal a bel- és külpiaci üzleti kapcsolatok kiépítésének, továbbá a meglévő piaci kapcsolatok erősítését szolgáló üzletember-találkozóknak, -egyeztetéseknek is.

Az OMÉK Szakmai Napon olyan aktuális és valamennyi résztvevő számára fontos témákról lesz szó, mint a kereskedelmi láncokba való bekerülés feltételei, az agrárfinanszírozás aktuális lehetőségei, a piacra lépést segítő hatékony marketingeszközök, vagy éppen a mezőgazdasági fenntarthatóság és az innováció. A nap délutánján rendezik meg az I. Magyar „Nyitott tér” agrár-workshopot, amely kiváló lehetőséget kínál minden résztvevőnek arra, hogy hallathassa a hangját, és a többi jelenlévővel együtt megoldást találjon az ágazat legégetőbb problémáira. A „Nyitott tér” (Open space) technika lényege, hogy a jelenlévők, kisebb csoportokat alkotva, egy-egy témakört az abban igazán érdekelt szereplőkkel együtt bontsanak ki. A „Nyitott tér”-légkör gondolatok és vélemények szabad megformálására ad lehetőséget, melyet egyetlen másik fórum vagy konzultációs technika sem tud biztosítani.

További információ a folyamatosan frissülő weboldalon található.


(omek2017.hu)

X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
  • TagnyilvántartásTagnyilvántartásban szereplő adatok megtekintése, módosítás bejelentése.
  • Tagdíj ügyintézésTagdíjjal kapcsolatos ügyintézés, korrekciós felület, online fizetés, bizonylatok letöltése
  • Ügyfélszolgálati ügyekTagsággal, tagdíjjal kapcsolatos ügyek intézése, egyenleginformáció, illetve egyéb kérdések és kérések ami a tagságot érintik.
  • SzaktanácsadásSzaktanácsadói tevékenységgel kapcsolatos adatok megtekintése, módosítások kezdeményezése, akkreditált rendezvények listájának elérése.
  • Őstermelői/ ŐCSG nyilvántartással kapcsolatos ügyekAz őstermelők és az őstermelők családi gazdasága nyilvántartásba vételével, adatmódosítással, törléssel kapcsolatos ügyintézési elérhetőségek.
  • Családi mezőgazdasági társaságok nyilvántartásával kapcsolatos ügyintézésA családi mezőgazdasági társaságok minősítés kérelmezésének, adatmódosítás bejelentésének, minősítés törlésének ügyintézési elérhetősége.
  • Mezei őrszolgálatokElektronikus ügyintézés önkormányzatoknak a mezei őrszolgálatok nyilvántartásával és a fenntartásukhoz nyújtott állami hozzájárulás iránti kérelmek benyújtásához.
  • Duális képzőhelyek nyilvántartásba vételi kérelemA gazdálkodó szervezetek elektronikus úton is benyújthatják kérelmüket a duális képzőhelyek nyilvántartásába történő felvételükre.
  • Földművesek / Mezőgazdasági termelő szervezetekFöldműves nyilvántartásba vételhez igazolás kiállítása természetes személy esetében arról, hogy a természetes személy kérelmező a mezőgazdasági tevékenységet a kérelem benyújtását megelőző öt évből legalább három évben saját nevében és saját kockázatára folyamatosan folytatta, de az árbevétel - a három év alatt vagy ennek években meghatározott részében - azért maradt el, mert a mező-, erdőgazdasági célú beruházás még nem hasznosulhatott, illetőleg arról, hogy a szervezet legalább egy vezető tisztségviselője vagy a cégvezetője 3 éves üzemi gyakorlattal rendelkezik.
  • Kamarai meghatalmazásKamarai meghatalmazás létesítésének lehetősége az ügyfél számára elektronikus úton. A kamarai meghatalmazás alapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eljárhat ügyfelei érdekében az agrártámogatásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézésben.
  • Okmányhitelesítés kérelemSzármazási bizonyítványok hitelesítése, kiadása, egyéb kereskedelmi dokumentumok láttamozása, valamint ezek nyilvántartása.
  • Szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzék pályázati űrlapjaPályázati lehetőség a szakmai ellenőrzési szakértői névjegyzékbe kerüléshez, az agrár duális képzőhelyek nyilvántartásba-vételénél szakértői feladatok ellátása érdekében.
  • Vizsgafelügyelői névjegyzékPályázat benyújtása a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által nyilvántartott viszgafelügyelői névjegyzékbe.
X

Válassza ki a kívánt ügyintézés típusát!

Felhívjunk tagjaink figyelmét, hogy ügyintéző felületünk átalakult. A részletekről érdeklődjön ITT.
X

E-ÜGYINTÉZÉS KAMARAI BELÉPÉS

...
Az e-Iroda felületre történő belépést követően tagságával és tagdíjával kapcsolatos ügyeket intézhet. Amennyiben szaktanácsadói tevékenységet végez, úgy a belépést követően tevékenységéhez kapcsolódó adatai is megjelennek.

Ha Ön még nem rendelkezik Kamarai nyilvántartási számmal, keresse fel ügyfélszolgálatunkat.

Hasznos tudnivalók az e-Iroda használatához


Lépjen be Kamarai nyilvántartási száma és jelszava megadásával!
Emlékezzen rám