Gabona- és édességipar

Több mint 200 kilogramm egérrágta és több éve lejárt szavatosságú élelmiszert találtak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ellenőrei április elején egy Baranya megyei kisboltban, Vásárosdombón.


A NÉBIH közlése szerint az eladótér, a raktárak és a kézmosó helyiség szennyezett volt, a penészes falakról hullott a vakolat és a festék. A koszos polcokon a termékek egy része is poros volt, a kenyereket, péksüteményeket piszkos rekeszekben, a földön tárolták. A bolt minden helyiségében rágcsáló jelenlétére utaló nyomokat találtak, a hivatal munkatársai egérrágta sertészsírt, háztartási kekszet és kenyeret is találtak. Az üzletben több polcra az élelmiszerek közé is irtószereket helyeztek ki a dolgozók, akiknek egészségügyi könyvei 2015-ben lejártak.

A NÉBIH a súlyos higiéniai hiányosságok miatt az üzlet működését azonnali hatállyal felfüggesztette és elrendelte 105, javarészt lejárt, továbbá nem nyomon követhető, illetve egérrágta élelmiszer megsemmisítését. Az eljárásban milliós nagyságrendű bírság várható.

Az ellenőrzésről készült videó itt megtekinthető.

 


(MTI/NÉBIH)

Címkék:

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok