Gabona- és édességipar

  • A vegetáriánus étrend – vagy inkább életmód – követőinek száma évek óta lassan, de kitartóan emelkedik. Azonban sem a lakosság, sem a szakértők körében nincs egységes álláspont a növényi alapú…

  • Az ötfős szakmai zsűri kiválasztotta Magyarország legjobb kenyereit a Magyar Pékszövetség VIII. Kenyérversenyének keretében. A nyílt versenyen csaknem félszáz termék indult három kategóriában.

  • Nagy trendfordulón vagyunk túl, ugyanis az élelmiszergyártók is rájöttek arra, hogy a hazai alapanyag nagyon fontos számukra – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Nagy István agrárminiszter.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara idén is csatlakozik a „Műanyagmentes július” kezdeményezéshez, arra ösztönzi – mások mellett – élelmiszer-előállítással foglalkozó tagjait is, hogy ebben a hónapban minél kevesebb műanyagot használjanak termékeik…

  • A Magyar Marketing Szövetség hetedik alkalommal írja ki pályázatát az OMÉK-on kiállítási marketing díjra. A díjátadásra a szeptemberi eseményen, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara standján (A pavilon) kerül sor.

  • Évente mintegy 6 kg zöldséget és gyümölcsöt dobnak ki fejenként a magyarországi háztartások. Ezen a felesleges pazarláson szeretne csökkenteni a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal napokban indult új, szemléletformáló kampánya.

  • 2019. június 7-én zajlott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága által szervezett „Tanuljunk Együtt!” programsorozat új rendezvénye. A kovászos technológiával előállított kenyerekről szóló gyakorlatorientált programot a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-,…

  • Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Summer Fancy Food-on jelenik meg közösségi standdal az Agrármarketing Centrum 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató szemlén hét magyar kiállító cég kínálja…

  • Az Európai Bizottság közzétette az élelmiszeripari termékre vonatkozó páneurópai tesztsorozat eredményeit, amelyek azt jelzik, hogy néhány azonos vagy hasonló márkanevet viselő terméknek eltérő az összetétele. Nem találtak területi különbözőségeket.

  • Egyedülálló termékinnovációs versenyt hirdetett magyarországi élelmiszer-előállítóknak a SPAR Magyarország Kft. és az AMC. Az idei OMÉK-en kiválasztott nyertes áruk jövőre az INTERSPAR áruházak polcaira kerülnek.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei