Gabona- és édességipar

  • 2018-ban is folytatódik, mások mellett a NAK szakmai közreműködésével, a Földművelésügyi Minisztérium eredetvédelmi fórumsorozata. A következő esemény Győrött lesz.

  • Magyarországon 186 000 hektár ökoterület található, ezen 3414 gazda végez biotermelést, további 442 előállító bioélelmiszer-feldolgozást folytat. Az egy főre jutó hazai bioélelmiszer-fogyasztás 3 euró – derül ki egy átfogó nemzetközi tanulmányból.

  • Az Európai Bizottság április 11-én erősebb kollektív jogorvoslati lehetőségekkel rendelkező új fogyasztóvédelmi javaslatokat mutatott be „Új megállapodás a fogyasztói érdekekért” című intézkedéscsomagjában.

  • A biológiai vagy ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereknek a fogyasztók többsége pozitív élettani hatásokat tulajdonít, magasabb tápértékűnek és a természetes táplálkozáshoz közelebb állónak tartják, mint a hagyományos módon előállított termékeket. A…

  • Csak magas minőségű bioélelmiszereket lehet majd piacra dobni az EU-ban az Európai Parlament által ma elfogadott szabályok nyomán.

  • Legyen a 25 élelmiszeripari szakember egyike, aki részt vehet a 2018. augusztus 25. és szeptember 1-je között Varsóban megrendezésre kerülő új élelmiszertermékfejlesztési folyamatokban alkalmazott eszközöket, technikákat és módszereket bemutató eseménynek.

  • 2018. április 16-19. között tizennégy ország részvételével zajló tanácskozás házigazdája a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A budapesti workshop központi témája az élelmiszerlánc biztonságosabbá tétele a lakossággal való jobb kapcsolattartás és a…

  • 2012 óta folyamatos a magyarországi édesipari vállalkozások árbevételének növekedése – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból. A növekvő cégszám mellett kimutatható alkalmazotti létszám csökkenése ugyanakkor aggodalomra adhat okot.

  • A Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete szakemberek, cégek jelentkezését várja az Interreg Central-Europe program által támogatott FOCUS IN CD projekt keretében megvalósuló „Gluténmentes éttermi kínálat” pilotprojekt-bemutató gondolatébresztő rendezvényére.

  • Magyarország fogja össze az agrár- és élelmiszertechnológiai innováció meghatározó nemzetközi szereplőit annak érdekében, hogy új projektek induljanak a régióban.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok