Élelmiszeripar

Az Európai Bizottság új, közös módszertant bocsátott ki az élelmiszeripari termékek EU-szerte történő összehasonlításához. A tesztidőszak első eredményei ez év végére várhatóak.

A pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek a 2019-es állami költségvetésről szóló javaslatot. Az elmúlt évek célzott élélelmiszeráfa-csökkentéseit is megtartja a kormány.

  • A bivalyhúst és az abból készült ételeket népszerűsítő program indult, amelynek első állomásaként vendéglátóipari szakembereknek szerveztek gasztronómiai napot Ópusztaszeren szerdán.

  • A lengyelországi tapasztalatok hasznosak lehetnek az afrikai sertéspestis (ASP) magyarországi kezelésében. Bár ott nem számolták fel még a betegséget, de a sertéságazatban tevékenykedőknek meg kellett tanulniuk együtt élni vele.

Az Agrárminisztérium, immár hagyományt teremtve, a 2017-es Furmint éve után 2018-at a Kékfrankos évének nyilvánította annak érdekében, hogy felhívja a nemzetközi és a belföldi piac, illetve a fogyasztók figyelmét az egyik legfontosabb őshonos magyar szőlőfajtára.

Bár egyre nagyobb ismertséget kapnak a kézműves termékek, és növekszik a hazai minőségi sajtok fogyasztása, csökken az állattartók száma. Sokat segíthetne a megfelelő oktatási háttér és a kisvállalkozások támogatása – írta a Magyar Hírlap.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok