Élelmiszeripar

Az Egyesült Királyság legjobb kovászos kenyércipóját egy magyar pék, a 2011 óta kinn dolgozó Nádházi István süti - adta közzé a Szuperfarm.hu.

  • Az élelmiszerbiztonság és -nyomonkövetés rendszerében való tudományos-üzleti együttműködésről írtak alá megállapodást csütörtökön a Debreceni Egyetem (DE) és a fejlesztésben résztvevő hazai vállalkozások képviselői.

  • „Legyen minden nap, mézes nap!” szlogennel két hónapon át zajló mézfogyasztást ösztönző kampány indul. Ha több mézet vásárolnának idehaza, a méhészeti ágazat – amúgy sokproblémás – helyzete is stabilabb lehetne.

A NAK Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozata keretében 2018. október 17-18. között a vörösáru-gyártásban mélyedtek el a kamarai tagok.

  • Felmérések szerint az Európai Unióban a fogyasztók élen járnak az élelmiszer-pazarlás tekintetében, azonban a feldolgozók számára is vannak lehetőségek a veszteségek csökkentésére. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara igyekszik a fejlődést elősegíteni…

  • A Tojásszövetség és a TÉT Platform a gyerekek hiányos, helytelen reggelizési szokásaira javasol megoldást, ami egyúttal a tojásfogyasztás emelkedését is jelentené.

Négynapos ellenőrzés-sorozatot tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Tokaj-hegyaljai borvidéken. A szakemberek az ellenőrzés során két esetben tapasztaltak olyan adminisztratív hiányosságokat, amelyek miatt az érintett egységek működését felfüggesztették.

  • Az elmúlt három évben folyamatosan csökken a szőlőbor-készítéssel foglakozó magyarországi cégek száma – derül ki az OPTEN céginformációs szolgáltató adataiból. Míg 2015-ben közel 900 ilyen profilú vállalkozás működött az országban,…

  • Sorrendben 27. alkalommal kerül sor a Budapest Borfesztiválra 2018. szeptember 6-9. között. Az esemény középpontjában a balatoni borvidékek lesznek.

A tejágazatban is a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, ezért a tárca több intézkedéssel is segíti a tejelő tehéntartással foglalkozókat – mondta a szerdán megrendezett tejágazati fórumon Nagy István agrárminiszter. Kívánatos a szarvasmarha állomány-létszámának növelése és a tej beltartalmi értékeinek javítása is.

  • 2018. október 10-11. között zajlott a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Élelmiszeripari Igazgatóságának „Tanuljunk együtt!” programsorozatának újabb eseménye: a kezdő csoport az oltós alvasztású tejtermékek gyártásával ismerkedett.

  • A 2018. szeptember 19-20. között zajlott a NAK „Tanuljunk együtt!” programsorozatának újabb eseménye: a kisvállalkozások képviselői a tejföl, a joghurt, a kefir és túró gyártásáról szereztek tapasztalatokat.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok