Élelmiszeripar

Magyarország egyetlen búzakeményítő gyára épül meg a Heves megyei Visontán 93 millió eurós beruházásban. A Visonta Projekt Kft. 33 ezer négyzetméteren épülő üzeme 250 munkahelyet teremt, és további 500 beszállítónak ad munkát 2018 végére.

  • A legszennyezettebb termék Európában a brokkoli volt – állapította meg legfrissebb jelentésében Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság. Az élelmiszereke vizsgálatában Magyarország is részt vett.

  • Huszonnégy tonna teljesen jelöletlen burgonyát zároltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonság Hivatal szakemberei egy lengyel rendszámú kamionban. A foglalásra a NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának szervezésében tartott EKÁER-ellenőrzésen került sor.

Átadták kedden az MCS Vágóhíd Zrt. 21 milliárd forintos zöldmezős beruházását, a vágó, csontozó, daraboló és csomagoló üzemét Mohácson. Az új létesítmény Magyarország második legnagyobb vágóhídja.

  • Tizenhat év után ismét lehetővé vált, hogy Magyarország marhahúst és marhahús-készítményeket szállítson Szaúd-Arábiába, a közel-keleti ország március végétől nyitotta meg határát magyar termékek előtt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

  • Felpörgött a kereslet a hazai csirkepiacon, az árak pedig a hónapokon át tartó csökkenés után ismét emelkedésnek indultak. Ráadásul a korábban jelentős árletörő hatású olcsó lengyel csirke is eltűnt a…

A szervezők még közel két hétig várják a mintákat az idei pálinka országkóstolóra. A legjobb hazai röviditalokat majd az ősszel megjelenő Pálinkakiválóságok könyve tartalmazza.

  • Már lehet nevezni a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa által szervezett, valamennyi hazai termelőnek bemutatkozási lehetőséget és megmérettetést kínáló borversenyre.

  • A földrajzi árujelzők használatával a termelők jövedelme, és az általuk előállított termékek hozzáadott értéke is növekedhet, ezek a legmarkánsabb céljai a Földművelésügyi Minisztérium Eredetvédelmi Programjának – mondta Gál Péter eredetvédelemért…

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Szupermenta terméktesztjén ezúttal a trappista sajtokat vizsgálta, összesen 26 terméket. Biztonsági és minőségi szempontból egyaránt ellenőrizték a tételeket. A szakemberek néhány jelölési hibán kívül mindent rendben találtak.

  • A tejpiaci adatszolgáltatásra vonatkozó részletszabályokat a napokban tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

  • Tejpiaci jelentéstételi kötelezettség kiterjesztéséről határozott az agrártárca. Így a tejpiaci hatósági ellenőrzésekhez havonta frissülő és teljes körű, a Tej Terméktanács és partnerszervezetei által kezelt adatbázis biztosít majd háttéradatokat.

2017. március 28-án jelent meg a ,,Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás" című, VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú pályázati felhívás.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok