Élelmiszeripar

Észak-Amerika legnagyobb élelmiszeripari kiállításán, a Summer Fancy Food-on jelenik meg közösségi standdal az Agrármarketing Centrum 2019. június 23-25. között. Az elsősorban innovatív élelmiszereket bemutató szemlén hét magyar kiállító cég kínálja termékeit és szolgáltatásait az amerikai piacra jutás reményében.

  • Az Európai Bizottság közzétette az élelmiszeripari termékre vonatkozó páneurópai tesztsorozat eredményeit, amelyek azt jelzik, hogy néhány azonos vagy hasonló márkanevet viselő terméknek eltérő az összetétele. Nem találtak területi különbözőségeket.

  • Egyedülálló termékinnovációs versenyt hirdetett magyarországi élelmiszer-előállítóknak a SPAR Magyarország Kft. és az AMC. Az idei OMÉK-en kiválasztott nyertes áruk jövőre az INTERSPAR áruházak polcaira kerülnek.

Újabb tíz magyar vállalat – köztük agrár és élelmiszeripari cégek is – csatlakozik a kiemelt exportőr partnerségi programhoz. A Külgazdasági és Külügyminisztérium korábban más, a programhoz csatlakozott vállalatot krízishelyzetben is segített.

  • Az áruházlánc régóta elkötelezett az egészségtudatos életvitel mellett. Ennek újabb példája, hogy a saját termékeinek cukorcsökkentésével párhuzamosan mérsékeltebb sótartalmú húskészítményeket állít elő Regnum húsüzemében.

  • Szemléletformáló, ismeretterjesztő anyagokat készített az Agrárminisztérium (AM) a június 7-i élelmiszerbiztonsági világnapra, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) tavaly decemberi döntése értelmében idén tartanak meg először.

Átadták a 40. Országos Borverseny díjait. A legeredményesebb borászat egy nagy aranyéremmel, hat aranyéremmel és két ezüstéremmel a Koch Borászat lett a Hajós-Bajai és Villányi borvidékről.

  • A Nemzeti Pálinkakiválóság Programban idén is díjazták a legkiválóbb pálinkákat, 24 pálinkaház 157 termékével nevezett a 2019-es megmérettetésre, közülük 22 pálinkaház, 93 pálinka terméke került be a nemzeti pálinkakiválóságok sorába.

  • Magyarországon 392 ezer tonna borszőlőt szüreteltek 2018-ban, ebből 3,75 millió hektoliter bor készült. Az unió bortermelése 182,3 millió hektoliter volt 2018-ban. Emelkedett a hazai borfogyasztás is – derül ki a…

Az új, független sajtbírálóknak a hazai sajtkészítési és -fogyasztási kultúra fejlesztésében és a minőség emelésében is jelentős szerepük lehet. Az első sajtbírálói kurzus végzettjei átvették megérdemelt okleveleiket.

  • A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága a „Tanuljunk együtt!” elnevezésű sorozata keretében 2019. május 15-16. között a savas és vegyes alvasztású friss sajtok készítéséről tartott workshopot a résztvevő tagok…

  • Az Európai Bizottság javaslatot terjesztett elő, amely a teljes élelmiszer-ellátási láncban átláthatóbbá tenné az árak alakulását és ezek közlésének a módját - közölte az uniós bizottság szerdán.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Ügyfélszolgálati irodák elérhetőségei