ÁGAZATI HÍREK

Tíz közép- és kelet-európai ország írt alá nyilatkozatot együttműködésükről a mezőgazdasági innovációra lehívható uniós pénzek arányának növelése érdekében. Az EB pedig védővámmal sújthat amerikai mezőgazdasági termékeket is.

  • A magyar V4-elnökség keddi záró agrárminiszteri találkozóján a Visegrádi Négyek, valamint a balti országok is egyetértettek abban, hogy elfogadhatatlan a közös agrárpolitikára fordítható uniós források 2020 utáni időszakra javasolt csökkentése.

  • Csökken a munkaadók által fizetett járulék: 17,5 százalék lesz jövőre –  jelentette be a pénzügyminiszter. Hozzátette, a működőtőke-beáramlás erősödhet az élelmiszeripar területén is.

  • Magyarország szerint a közös agrárpolitika finanszírozására javasolt költség nem elegendő, különösen úgy, hogy a múlt héten megjelent jogszabályi javaslatok lényegesen több terhet rónának a gazdákra és bonyolultabbá tennék a jelenleg…

Az agrártárca idén is kiírta az Év tanyája díjat. A pályázatok 2018. május 3. és július 31. között adhatók be.

  • Vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei felkészülésének szakmai támogatására a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) kötött támogatási szerződés keretében.

  • A Pest megyei mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítását támogató pályázati felhívás jelentett meg 4,5 milliárd forint értékben -a Nemzetgazdasági Minisztérium.

  • Megjelent az Egy Jobb Életért Egyesület felhívása az Innovatív közösségi, térségi programok megvalósítása, programsorozatok és együttműködésen alapuló rendezvények támogatása pályázat, a térség néprajzi értékeinek összegyűjtése, kiadványban való megjelentetése érdekében (VP6-19.2.1.-27-7-17).

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok