ÁGAZATI HÍREK

  • A belföldi kereskedelem élénkülése nyomán nagyobb árbevételre, de kisebb profitra számítanak idén a hazai nagyvállalatok – derült ki a K&H nagyvállalati növekedési index kutatásból. A mezőgazdasági cégek 0,3 százalék mértékű…

  • Egy, az aktív mezőgazdálkodók körében végzett friss felmérés szerint az általuk leggyakrabban keresett információ az időjárás-előrejelzés, ezt szorosan követi a termeléshez kapcsolódó szakcikkek iránti kíváncsiság.

  • Letették a szabadegyházai Hungrana Kft. újabb biomassza-erőművének alapkövét hétfőn: a másfél milliárd forintos beruházással a kukorica-feldolgozó cég a termeléshez használt teljes gőz- és hőigényét száz százalékban maga fogja kielégíteni.

  • A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága elrendelte a tavaszi élelmiszerlánc-ellenőrzést. Az egész országra kiterjedő kontroll 2017. március 20. és április 17. között zajlik.

  • Hosszas tárgyalások után három magyar cég megkapta az engedélyt, hogy megkezdje a magyar hús exportját a Fülöp-szigetekre – jelentette be kedden egy manilai üzleti fórumon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

  • Negyedik alkalommal rendeztek pálinkamustrát Miskolcon, a Diósgyőri várban. Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítettek párlatokat, és az alkotóik szerint ezek igazi különlegességek.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter ígéretet tett arra, hogy a jövő héten, azaz március végéig megjelenik valamennyi uniós pályázati felhívás, így a Vidékfejlesztési Programot érintő tenderek is.

  • A vízvilágnap alkalmából nemzetközi projekt indult a Duna vízgyűjtő területeinek védelme, valamint a vízkészletek megóvása érdekében, a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. részvételével. Az összefogásból az agrárium is profitálhat.

  • Megfeszített tempóban zajlik a vidékfejlesztési pályázatok elbírálása, a tervek szerint az idén összesen 652 milliárd forintra köthet szerződést a nyertesekkel a Miniszterelnökség – írta szerdai számában a Magyar Idők.

  • Az ENSZ 1993-ban március 22-ét jelölte ki a Víz Világnapja dátumaként, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld vízkészletének megóvására. Ebben az esztendőben a tisztított szennyvíz van középpontban.

A madárinfluenza miatti károk támogatásra 1,7 milliárd forintot különített el az agrártárca, amelyet a megjelent rendelet után még idén tavasz végéig megkaphatnak az érintett állattartók.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok