ÁGAZATI HÍREK

  • Mind a hazai, mind a külpiacokon jelentős a kereslet a magyar haltermékek iránt, pedig a nagy meleg és a kevés csapadék sem kedvezett idén a halnevelésnek - olvasható a Magyar…

  • Országos húsmarhatenyésztési konferenciát tartottak a Magyar Állattenyésztők Szövetsége és partnerei 2018. október 18-án, Keszthelyen. Többek között szó volt, az uniós állattenyésztési rendeletről és hatásairól.

  • November 11-ig lehet jelölni az arra érdemeseket az ,,Év agrárembere" díjra.  A kitüntetéssel a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkáját, valamint társadalmi felelősségvállalását szeretnék elismerni.

A jelentősnek mondható dunai gabonaszállítás a folyó alacsony vízállása miatt lelassult, miután az OVF hajózási zárlatot rendelt el. A belvízi fuvarozók szakmai szervezetének vezetője szerint – vízgazdálkodási szempontok és az apály miatt – érdemes lenne a Dunán vízlépcsőket létesíteni.

A „Közösségi Díj a Hagyományos Termékekért” (KDHT) 2018 pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek piacra jutásának elősegítése, a fogyasztók körében való népszerűsítése érdekében kimagasló tevékenységet folytató közösségek elismerése és példaképül állítása. A pályázat önkormányzatok, önkormányzati társulások, civil szervezetek részére kerül kiírásra.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

 

Földbizottsági meghívók

Őstermelői adatok lekérdezése

 

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok