ÁGAZATI HÍREK

  • A fagykárok ellenére sem szabadultak el a gyümölcsárak – írta a pénteki Világgazdaság. Ám minőségbeli és méretbeli problémák akadtak. Például pró kajszikat hozott az öntözés hiánya.

  • A Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében működő előrejelző hálózat a főbb kukoricatermesztő körzetekben erőteljes amerikaikukoricabogár-inváziót észlelt. Ennek érdekében tesszük közzé az alábbi védekezési…

  • A madárinfluenza miatt kárt szenvedett termelőket teljes mértékben kártalanította az állam. Október lehet az első hónap, amelyben már a tavalyihoz hasonló termékmennyiséget állíthat majd elő az ágazat.

  • A magyar élelmiszeripar exportteljesítményét és világpiaci szerepét méltatta a nemzetgazdasági miniszter a Nádudvari Élelmiszer Kft. egymilliárd forintot meghaladó beruházásának átadásán szerdán, Nádudvaron.

  • Marketingtevékenységre mindenképpen szüksége van a hazai agráriumnak, valódi sikerek, illetve a kívánt célok kizárólag jelentős összefogással érhetőek el – foglalható össze a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor keretében megtartott…

  • Elindult a Magyar Borok Eredetmintázati Térképe Program. A H1-NMR módszer alkalmazásával a világ NMR-adatbázisához kapcsolódóan a hazai borrégiók, szőlőfajták és évjáratok adatbázisa és identifikációs algoritmusa készülhet el.

Kevés lehetőséget használnak ki az agrárvállalkozások hatékonyságuk növelésére, leginkább a költségek csökkentését és a termelés bővítését választják, kevés figyelmet kap ugyanakkor a munkaerő-fejlesztés vagy a jövőt jelentő precíziós gazdálkodás a K&H Bank legfrissebb felmérése szerint.

A Magyar Államkincstár megkezdte a 2017. első negyedéves baromfi állatjóléti támogatások kifizetését.

Kapcsolat

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.

Zöld szám: +36 80 900 365

E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu

Adószám: 18399257-1-43

Földbizottsági meghívók

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok