ÁGAZATI HÍREK

  • Kiváló termést ígérő évkezdet után egy átlagos év volt a tavalyi a kertészek számára – igaz, ez területenként és terméstől függően nagyon eltérő átlagot jelent. Visszatekintés a 2016-os időszakra.

  • Megjelent a baromfitelepek járványvédelmi minimum feltételeit tartalmazó országos főállatorvosi határozat. A szabálygyűjteményt a szakhatóság a Baromfi Termék Tanáccsal és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával egyeztetve állította össze.

  • A Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetsége (MEGOSZ) szerint több önkormányzat aránytalan mértékben kivetett földadóval sújtja az erdőgazdálkodókat. Ez ellen jogi lépéseket javasol.

  • A Magyar Márkaszövetség szerint a fogyasztók ízlése, a különböző helyről beszerzett alapanyagok, az eltérő tárolási körülmények befolyásolhatják a termékek ízét. A kormány intézkedésre készül a NÉBIH vizsgálatai után.

  • A közétkeztetés kiszolgálására saját húsfeldolgozó üzemet épít a hajdúböszörményi önkormányzat, ahol a tervek szerint idén decemberben kezdhetik meg a húsfeldolgozást.

  • A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – írta csütörtöki számában a Magyar Idők.

A magyar kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a biatorbágyi mezőgazdasági gépgyár bővítését.

  • Folytatható hagyományokkal és a továbblépést lehetővé tévő eredményekkel egyaránt büszkélkedhet a magyar vízkutatás, amelynek legnagyobb feladata a következő években az MTA Víztudományi Programjának a megvalósítása lesz – hangzott el a…

  • A Vidékfejlesztési Program keretében rendelkezésre álló 1300 milliárd forint közel 90 százalékát hirdette meg a Miniszterelnökség, a magyar gazdák a legfontosabb beruházási pályázatokat már megismerhették – nyilatkozta a NAKlapnak Kis…

  • Több környezet- és természetvédelmi fejlesztést jelentettek be az elmúlt napokban a Hortobágyon, a Kis-Balatonnál és a Kőrös-vidékén.

Szerdától nyújthatják be a kérelmeket 212,5 milliárd forint fejlesztési forrásra a kis- és középvállalatok élelmiszeripari és kapacitásbővítő beruházások esetén.

Telekommunikáció

Őstermelői adatok lekérdezése

Ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok

 

Kapcsolat

Cím: 1119 Budapest, Fehérvári út 89-95.
Telefon: +36 1 802 6100
E-mail: ugyfelszolgalat@nak.hu
Adószám: 18399257-1-43